BMW M4 με ισχύ 1.064 PS για ατελείωτα Drift! [video]

BMW M4 με ισχύ 1.064 PS για ατελείωτα Drift! [video]

Οι Red Bull Driftbrothers θα οδηγήσουν τις δύο ειδικά διαμορφωμένες M4 στο πρωτάθλημα Drift Masters European Championship.

Η BMW σε συνεργασία με τους Red Bull Driftbrothers - Elias Hountondji (35) και Johannes Hountondji (40) - παρουσίασε δύο ειδικά διαμορφωμένες M4 Competition που σχεδιάστηκαν για πρωτάθλημα Drift! Οι επεμβάσεις που έκαναν οι Elias και Johannes Hountondji στις M4 Competition είναι εκτενέστατες, καθώς ο νέος τους ρόλος ως επαγγελματικά drift cars έχει πολύ διαφορετικές απαιτήσεις από ότι ένα όχημα δρόμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Νέες BMW M3 Sedan και M4 Coupé [video]

Ξεκινώντας από την εξωτερική σχεδίαση, τα νέα εξαρτήματα που κατασκευάστηκαν με τη βοήθεια του BMW M Prototype Construction περιλαμβάνουν διαφορετικό άνοιγμα γρίλιας για καλύτερη ψύξη του μοτέρ, νέα αεροτομή ενσωματωμένη στην ουρά και επιπλέον πτερύγια στην οροφή. Έχουμε επίσης νέο σπλίτερ από ανθρακονήματα καθώς και προεκτάσεις των μαρσπιέ και του διαχύτη από τον κατάλογο εξαρτημάτων της M Performance Parts. Πολεμική είναι η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό με αγωνιστικά καθίσματα, ρολ κέιτζ, σπαρτιάτικο ταμπλό και ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων για τις απαραίτητες πληροφορίες.

BMW

Πέρα από την αεροτομή που αλλάζει την όψη της M4, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι αναμφίβολα οι απολήξεις της εξάτμισης που βγαίνουν από το πίσω παρμπρίζ! Αυτές είναι μια ένδειξη για την έκταση των μηχανικών επεμβάσεων που είναι ακόμα μεγαλύτερη από ότι φαίνεται εξωτερικά.

Εκτός από τη γεωμετρία της ανάρτησης και το καμπέρ που αλλάζουν σημαντικά σε μοντέλα του είδους, έχουμε τεράστια αύξηση στην απόδοση του εξακύλινδρου σε σειρά κινητήρα που πλέον φτάνει τους 1.065 PS και τα 1.300 Nm! Αυτό σημαίνει πως οι ντριφτάδικες M4 είναι ισχυρότερες κατά 554 PS σε σύγκριση με τις εργοστασιακές Competition των 510 PS!

Οι δύο M4 θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα Drift Masters European Championship του 2021, με την πρώτη τους εμφάνιση να είναι προγραμματισμένη για τις 10 και 11 Ιουλίου στο Greinbach της Αυστρίας. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, ο Markus Flasch, CEO της BMW M GmbH δοκίμασε τα αυτοκίνητα και δήλωσε εντυπωσιασμένος με τις μετατροπές που έκαναν σε αυτά οι Red Bull Driftbrothers.

[Πηγή: BMW]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube