BMW M3 Competition vs Alfa Romeo Giulia QV: Ποια κερδίζει στην πίστα; [video]

BMW M3 Competition vs Alfa Romeo Giulia QV: Ποια κερδίζει στην πίστα; [video]

Δύο κορυφαία σπορ σεντάν αντιμέτωπα στην πίστα Llandow της Νότιας Ουαλίας. 

Ο Steve Sutcliffe του βρετανικού Auto Express δοκίμασε στην πίστα Landow της Νότιας Ουαλίας δύο σπορ σεντάν που είναι φτιαγμένα να ανεβάζουν την αδρεναλίνη - την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio και την ολοκαίνουργια BMW M3 Competition.

Aς δούμε πρώτα τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Στην BMW M3 Competition, ο κινητήρας (εξακύλινδρος σε σειρά twin-tubro 3,0 λίτρων) αποδίδει 510 PS στις 6.250 rpm και 650 Nm στις 2.750-5.500 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς αποκλειστικά μέσω του αυτόματου κιβωτίου M Steptronic 8 σχέσεων με Drivelogic και τρια προγράμματα λειτουργίας. 

Στην Alfa Romeo έχουμε κινητήρα 2.891 cc, V6 90ο, 24v με άμεσο ψεκασµό, δύο τούρµπο με απόδοση 510 PS/6.500 rpm και ροπή 600 Νm/2.500-5.000 rpm. Η κίνηση μεταδίδεται πίσω με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό και αυτόµατο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στις Σέρρες με την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio [video]

Από ό,τι φαίνεται στο βίντεο, η BMW πετυχαίνει καλύτερες επιδόσεις παρά το γεγονός ότι είναι βαρύτερη από την Alfa και τελικά κερδίζει με ελάχιστη διαφορά.  Από την άλλη πλευρά, η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio εξακολουθεί να είναι ένα ελκυστικό αυτοκίνητο και οποιοσδήποτε συγκρίνοντας τα δύο θα μπορούσε εξίσου εύκολα να επηρεαστεί από την πιο παραδοσιακή του εμφάνιση και το πιο προσιτή του τιμή. Ωστόσο, αν είστε έτοιμος να ζήσετε με την  αμφιλεγόμενη εμφάνιση της BMW και το υψηλότερο βασικό της κόστος, η M3 είναι απλά ταχύτερη - τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η συγκεκριμένη δοκιμή.

Η επιλογή βέβαια είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα θυσιάσουν τις ελάχιστα καλύτερες επιδόσεις της BMW για χατίρι του μοναδικού συναισθήματος που αποκομίζεις από μια Alfa Romeo.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube