BMW Group και UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους

BMW Group και UNICEF ενώνουν τις δυνάμεις τους

Θέλοντας να προσφέρουν ευκαιρίες εκπαίδευσης σε νέους και νέες,το BMW Group και η UNICEF ανακοίνωσαν την έναρξη μιας μακροχρόνιας συνεργασίας.

BMW Group and UNICEF corporation

Το ΒΜW Group δείχνει το κοινωνικό του πρόσωπο και σε συνεργασία με την UNICEF ξεκινούν μία νέα εκπαιδευτική προσπάθεια.

Με το σλόγκαν «BRIDGE. Educating young people for tomorrow, today» (Γέφυρα. Εκπαιδεύοντας τους νέους για το αύριο, από σήμερα), η συνεργασία θα συμβάλει στον παγκόσμιο στόχο της UNICEF να προσεγγίζει 10 εκατομμύρια παιδιά και νέους κάθε χρόνο μέσω της εκπαίδευσης. Η μακροπρόθεσμη υποστήριξη του BMW Group, προβλέπει αρχική δέσμευση για επτά χρόνια.

Στο διάστημα αυτό, θα βοηθήσει στην παροχή κατάρτισης και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων στους τομείς STEM (θετικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά) σε παιδιά και νέους που δεν έχουν τη δυνατότητα, στην Αφρική, την Ασία και την Κεντρική και Νότια Αμερική.

BMW Group και UNICEF ενώνονται και προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους και νέες να εκαπιδευτούν στα προγράμματα STEM

BMW and UNICEF corporation

Οι θέσεις εργασίας που σχετίζονται με το STEM αποτελούν την κινητήρια δύναμη της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, ωστόσο εκατομμύρια από αυτές τις θέσεις προβλέπεται να μείνουν κενές λόγω του ελλείμματος δεξιοτήτων. Το πρόβλημα είναι εντονότερο στις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, όπου και παρατηρούνται διακρίσεις σε βάρος των νέων γυναικών και των κοριτσιών.

Σήμερα, οι γυναίκες αποτελούν μειοψηφία στους περισσότερους κλάδους του STEM, τόσο μεταξύ των φοιτητών όσο και στον επαγγελματικό στίβο. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι αντιπροσωπεύουν μόνο το 28% των αποφοίτων μηχανικών, το 22% των εργαζομένων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και λιγότερο από το ένα τρίτο των εργαζομένων στον τεχνολογικό τομέα παγκοσμίως.

Με αφετηρία τη Νότια Αφρική το 2023, η συνεργασία μεταξύ του BMW Group και της UNICEF θα επεκταθεί το 2024 στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ινδία, το Μεξικό και την Ταϊλάνδη. Στο πλαίσιο αυτό, εκτός της οικονομικής υποστήριξης ύψους δύο εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο μέχρι το 2030, το BMW Group θα συνεισφέρει επίσης με την υψηλή τεχνογνωσία και το δίκτυό του.

BMW and UNICEF corporation

Η συνεργασία θα υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, την παροχή εργαστηριακού εξοπλισμού, την ανάπτυξη ενός εξατομικευμένου προγράμματος κατάρτισης εκπαιδευτικών καθώς και προγράμματα καθοδήγησης (mentorship) και επιτόπιας παρακολούθησης εργασίας (job-shadowing). Επιπλέον, το BMW Group θα ενώσει το 2024 τις δυνάμεις του με το παγκόσμιο δίκτυο των συνεργατών του.

Με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων μερών, θα συγκεντρώσει κεφάλαια για την υποστήριξη του έργου της UNICEF σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και παρατεταμένης κρίσης, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχιση της εκπαίδευσης των παιδιών σε ασφαλή και προηγμένα περιβάλλοντα.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube