BMW: Δεν θα εγκαταλείψουμε τα βασικά μας μοντέλα

BMW: Δεν θα εγκαταλείψουμε τα βασικά μας μοντέλα

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές, η BMW πιστεύει πως τα βασικά φθηνότερα μοντέλα της είναι ο πυρήνας για το μέλλον της εταιρείας.

Τα βασικά μας μοντέλα, αυτά που είναι τα φθηνότερα στη γκάμα μας είναι ο πυρήνας του μέλλοντος για την εταιρεία και δεν πρόκειται να τα εγκαταλείψουμε, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BMW,  Oliver Zipse. 

Σε αντίθεση με άλλες premium μάρκες, οι Βαυαροί φαίνεται να πιστεύουν όχι απλώς ότι υπάρχει χώρος για τα «μοντέλα βάσης», αλλά αυτά είναι που φέρνουν και περισσότερα λεφτά στο ταμείο. 

Αντίθετα, η Mercedes-Benz έχει μια διαφορετική στρατηγική, έχοντας από τον Ιούλιο δηλώσει πως θα επικεντρώσει το 75% των επενδύσεών της σε μεγαλύτερα μοντέλα με έμφαση στις C-Class και E-Class, τα οποία καταγράφουν περισσότερες πωλήσεις από τις εισαγωγικές εκδόσεις. 

Στη διάρκεια της πανδημίας και της μετέπειτα κρίσης με τους ημιαγωγούς, πολλές εταιρείες, βλέποντας τις πωλήσεις τους να μειώνονται έδωσαν έμφαση στις ακριβότερες εκδόσεις προσπαθώντας να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τοον όγκο πωλήσεων με τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους που αφήνουν οι ακριβές εκδόσεις.

Ακόμη και στο segment Β δύσκολα εύρυσκες βασική έκδοση εξοπλισμού, με τις εταιρείες να «πριμοδοτούν» τις πλουσιότερα εξοπλισμένες αφού αυτές άφηναν περισσότερα κέρδη στο ταμείο. 

Στο περιθώριο των δηλώσεων Zipse, ο οικονομικός διευθυντής της BMW υπογράμμισε σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ότι μολονότι οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων αναμενόταν να διπλασιαστούν φέτος από τα επίπεδα του 2021, η εταιρεία προβλέπει πως ο αυξανόμενος πληθωρισμός και τα επιτόκια θα επιβαρύνουν τις παραγγελίες νέων οχημάτων, ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Και κάπως έτσι γίνεται κατανοητό γιατί ο Zipse λέει ότι η BMW δεν θα εγκαταλείψει τις βασικά - συγκριτικά φθηνότερα - μοντέλα της. Με απλά λόγια όταν δεν έχει χρήματα να αγοράσεις μια 5άρα ή ακόμη και μια 3άρα, η σειρά 1 είναι εδώ για εσένα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube