ΒMW: Το βάρος των αυτοκινήτων θα σταματήσει να αυξάνεται

ΒMW: Το βάρος των αυτοκινήτων θα σταματήσει να αυξάνεται

Mε την τεχνολογία να καλπάζει και το ολοένα αυξανόμενο μέγεθος των νέων μοντέλων να πιάνει ταβάνι, η BMW πιστεύει ότι το βάρος των αυτοκινήτων δεν θα αυξηθεί άλλο.

BMW

Η BMW αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές σήμερα ισχυρίζονται ότι τα νέα τους μοντέλα είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικά. Ωστόσο, την ίδια στιγμή παρατηρούμε μια συνεχή αύξηση του βάρους των αυτοκινήτων. Είναι γνωστό ότι το βάρος είναι εχθρός της αποδοτικότητας αλλά και της οδικής συμπεριφοράς του αυτοκινήτου.

Με την νέα i7 να έχει φτάσει τα 2.640 kg, η BMW έρχεται να καθησυχάσει ότι το βάρος των αυτοκινήτων έχει φτάσει ταβάνι και δεν θα αυξηθεί περαιτέρω στο μέλλον. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του πρότζεκτ της οικογένειας μοντέλων της 7-Series, Christoph Fagschlunger, δήλωσε ότι το βάρος των αυτοκινήτων δεν θα συνεχίσει να αυξάνεται. 

BMW

Οι κύριοι λόγοι πίσω από το βάρος των νέων αυτοκινήτων είναι ο εξηλεκτρισμός, τα πιο αυστηρά στάνταρ στην ασφάλεια και η άνεση. Ο Fagschlunger τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι το κάθισμα του οδηγού σε ένα πολυτελές μοντέλο είναι τουλάχιστον 40 kg πιο βαρύ από ότι ήταν 20 χρόνια πριν.

«Το μέγεθος των αυτοκινήτων έχει φτάσει και αυτό στα όρια του, δεν υπάρχει λόγος να μεγαλώνουν σε μέγεθος τα αυτοκίνητα όταν πλέον δεν μπορούν καν να χωρέσουν σε ένα γκαράζ ή να στρίψουν σε ένα δρόμο» πρόσθεσε ο ίδιος.

Κλείνοντας, το στέλεχος του Βαυαρού κατασκευαστή εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με την τεχνολογία να καλπάζει σε κάθε επίπεδο, βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εποχή όπου τα πολυτελή αυτοκίνητα δεν θα χρειάζεται πλέον να έχουν ιδιαίτερα υψηλό βάρος.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube