BMW 5 Series, παγκόσμιο πολυτελές αυτοκίνητο για το 2024

BMW 5 Series, παγκόσμιο πολυτελές αυτοκίνητο για το 2024

Η όγδοη γενιά της BMW 5 Series, κέρδισε την εμπιστοσύνη της διεθνούς κριτικής επιτροπής, η οποία το ανέδειξε ως παγκόσμιο πολυτελές αυτοκίνητο για το 2024.

BMW 5 Series

Πιο δυναμική από ποτέ, με πληθώρα ψηφιακών καινοτομιών, ένα ευρύχωρο, πολυτελές εσωτερικό και, για πρώτη φορά, με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης – στην έκδοση BMW i5, η νέα BMW 5 Series ενισχύει την ηγετική της θέση στην πολυτελή executive κατηγορία.

Για τα μέλη της κριτικής επιτροπής των World Car Awards, η νέα άφιξη ξεχώρισε ανάμεσα στα πολυτελή μοντέλα που έκαναν το ντεμπούτο τους στις παγκόσμιες αγορές αυτοκινήτου τους τελευταίους 12 μήνες. Τελικά, η BMW 5 Series ήταν αυτή που κατέκτησε τον τίτλο World Luxury Car 2024 (παγκόσμιο πολυτελές αυτοκίνητο της χρονιάς 2024). Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν κατά την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου 2024 της Νέας Υόρκης.

H BMW 5 Series κατάφερε να υπερνικήσει τον σκληρό ανταγωνισμό και να αναδειχθεί παγκόσμιο πολυτελές αυτοκίνητο για το 2024

BMW i5

Η κριτική επιτροπή η οποία αποτελείται από περίπου 100 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 30 χώρες, βαθμολόγησε τις ικανότητες της BMW 5 Series κατά τη διάρκεια εκτεταμένων δοκιμών. Τα σκορ καταγράφηκαν στη συνέχεια λεπτομερώς από τους διοργανωτές των World Car Awards. To μοντέλο της βαυαρικής φίρμας, εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού από 13 νέα πολυτελή μοντέλα, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της κριτικής επιτροπής, όχι μόνο με την απόδοση ισχύος των εξηλεκτρισμένων θερμικών κινητήρων της, αλλά και με το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα άνεσης σε μεγάλες αποστάσεις και τις πολυάριθμες ψηφιακές καινοτομίες.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που κερδίσαμε αυτό το υψηλού κύρους βραβείο. Η ετυμηγορία της διεθνούς κριτικής επιτροπής δείχνει ότι ο ισχυρός χαρακτήρας των προϊόντων μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της BMW πείθουν και εμπνέουν απαιτητικά target group σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Bernd Körber, ανώτερος αντιπρόεδρος διαχείρισης μάρκας & προϊόντων της μάρκας BMW, Connected Company.

Η BMW 5 Series επιδεικνύει τον προοδευτικό της χαρακτήρα με την τεχνολογία του συστήματος κίνησης και τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες. Σε αυτά έρχονται να προστεθούν η κομψή, σπορ σχεδίαση, η γενναιόδωρη ευρυχωρία, η απουσία θορύβων και η προηγμένη, premium ατμόσφαιρα στο εσωτερικό. Τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης, όπως το motorway assistant και το Lane Change Assistant με επιβεβαίωση μέσω της κίνησης του ματιού, υπογραμμίζουν τις ικανότητες του μοντέλου σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Εξοπλισμένη με σύστημα απεικόνισης και ελέγχου/χειρισμού BMW iDrive με QuickSelect, BMW Curved Display και BMW Intelligent Personal Assistant με διευρυμένη λειτουργικότητα, η i5 επιτρέπει την αλληλεπίδραση χρήστη-αυτοκινήτου με έλεγχο μέσω αφής και φυσικής ομιλίας. Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, οι επιβάτες της BMW Σειράς 5 μπορούν να απολαμβάνουν video streaming στην οθόνη ελέγχου και να βιώσουν νέες συγκινήσεις gaming μέσα στο αυτοκίνητο, περνώντας ευχάριστα το διάστημα που πραγματοποιείται η φόρτιση της μπαταρίας.

BMW 5 Series

Ως αναπόσπαστο μέλος της νέας οικογένειας της BMW 5 Series, η BMW i5 προσφέρει οδηγική απόλαυση χωρίς εκπομπές ρύπων. Η δυναμική οδήγηση και η αποδοτικότητα της BMW i5 πηγάζουν από την τεχνολογία BMW eDrive πέμπτης γενιάς, που περιλαμβάνει ενσωματωμένες μονάδες κίνησης και μπαταρίες υψηλής τάσης με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα.

Επιπλέον, η πιο εξελιγμένη εκδοχή της λειτουργίας προσαρμοζόμενης ανάκτησης ενέργειας και ο έξυπνος συνδυασμός της τεχνολογίας αντλίας θερμότητας για τη θέρμανση και ψύξη του εσωτερικού, του συστήματος κίνησης και της μπαταρίας υψηλής τάσης, βοηθούν στην επίτευξη αυτονομίας έως και 582 km στον κύκλο WLTP, ανάλογα με την έκδοση και τις προδιαγραφές. Η συνδυασμένη μονάδα φόρτισης Combined Charging Unit της BMW i5 επιτρέπει φόρτιση AC με ισχύ έως 22 kW και φόρτιση DC με έως και 205 kW. Αυτό σημαίνει ότι η αυτονομία του αυτοκινήτου μπορεί να αυξηθεί έως και 156 km μέσα σε μόλις 10 λεπτά όταν συνδεθεί σε σταθμό ταχείας φόρτισης.

Ολόκληρο το χαρτοφυλάκιο των κινητήρων εσωτερικής καύσης έχει επίσης εξηλεκτριστεί. Μια ευέλικτα σχεδιασμένη αρχιτεκτονική κίνησης, που ήταν εξαρχής ανοιχτή σε διαφορετικές τεχνολογίες, επιτρέπει στη νέα BMW 5 Series Sedan να είναι διαθέσιμη για πρώτη φορά με 100% ηλεκτροκίνηση, επαναφορτιζόμενα υβριδικά συστήματα και με εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες βενζίνης και ντίζελ. Οι κινητήρες εσωτερικής καύσης από τη νέα αρθρωτή γενιά κινητήρων BMW Group Efficient Dynamics διαθέτουν την πιο πρόσφατη έκδοση της ήπια υβριδικής τεχνολογίας 48V.

 

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube