Βγήκε για μια σύντομη βόλτα δοκιμής και κατέστρεψε μια Ferrari Enzo

Βγήκε για μια σύντομη βόλτα δοκιμής και κατέστρεψε μια Ferrari Enzo

«Δράστης» ένας μηχανικός αντιπροσωπίας που έβγαλε για δοκιμή τη σπάνια συλλεκτική Ferrari Enzo.

Όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2002, η Ferrari Enzo ήταν ένα επαναστατικό hypercar. Με τεχνολογία εμπνευσμένη από τη Formula 1 και σχεδιασμένη από τον οίκο Pininfarina, φορούσε τον ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα των 6,0 λίτρων με απόδοση 660 PS και 657 Nm ροπής που που συνεργάζονταν με σειριακό κιβώτιο 6 σχέσεων. 

Συνολικά κατασκευάστηκαν 400 αντίτυπα από τα οποία τα 399 πουλήθηκαν σε ανά τον κόσμο λάτρεις της φίρμας και ένα χαρίστηκε από την Ferrari στο Βατικανό. Η τιμή της σήμερα μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 4 εκατ. δολάρια. 

Όλα αυτά σαν...πρόλογος για να καταλάβουμε πόσο μεγάλη ζημιά προκάλεσε ο οδηγός μιας Enzo στην Ολλανδία που στη διάρκεια μιας δοκιμαστικής βόλτας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο αυτοκίνητο που ακόμη δεν ξέρουμε αν είναι επισκευάσιμες. 

Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα στην Ολλανδία, το αυτοκίνητο φαίνεται πως οδηγούσε ο μηχανικός κάποιου αντιπροσώπου, καθώς η Enzo έφερε πράσινες πινακίδες που στην Ολλανδία είναι κάτι αντίστοιχο με τις δικές μας «ΔΟΚ».

Η σύγκρουση όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες ήταν σφοδρή, με τη Ferrari να έχει σημαντικές ζημιές στο μπροστινό μέρος, τους τροχούς της δεξιάς πλευράς να λείπουν και οι δύο, ενώ έχουν ανοίξει και οι αερόσακοι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube