Best Global Brands 2021: Toyota η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία

Best Global Brands 2021: Toyota η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία

H Toyota είναι για μία ακόμη χρονιά η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, η Mercedes-Benz η πιο premium και η Tesla, η εταιρεία με τη μεγαλύτερη αύξηση στην αξία της.

Την ετήσια λίστα με τα πολυτιμότερα brands στον κόσμο ανακοίνωσε η εταιρεία Interbrand. Η έκθεση «Best Global Brands 2021» δημοσιεύεται για 22η συνεχή χρονιά και θεωρείται από τους ειδικούς, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως η πιο αξιόπιστη στο είδος της. 

Το σύστημα κατάταξης των εταιρειών βασίζεται ουσιαστικά σε τρία κριτήρια: Στις οικονομικές επιδόσεις των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει το εκάστοτε brand, στην αναγνωρισιμότητα και το ρόλο του εμπορικού του σήματος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και φυσικά στις μελλοντικές προοπτικές που διαθέτει. 

Πολυτιμότερη εταιρεία συνολικά είναι για 9η συνεχή χρονιά η Apple, η αξία της οποίας τιμάται στα 408 δισ. δολάρια. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Amazon (249 δισ. δολάρια), με την πρώτη 3άδα να συμπληρώνει η Microsoft με αξία 210 δισ. δολάρια. Το κοινό χαρακτηριστικό και των τριών οικονομικών κολοσσών; Η τεχνολογία…

mercedes

Σε ότι αφορά τώρα τα δικά μας, τις αυτοκινητοβιομηχανίες δηλαδή, η Toyota παραμένει στην κορυφή (αξία 54 δισ. δολάρια) και την ακολουθεί κατά πόδας η Mercedes-Benz (50 δισ. δολάρια) η οποία όμως φέρει και τον τίτλο του πολυτιμότερου premium κατασκευαστή αυτοκινήτων στον κόσμο. Μάλιστα, τόσο η Toyota όσο και η Mercedes-Benz, είναι οι μόνες αυτοκινητοβιομηχανίες που βρίσκονται στη χρυσή δεκάδα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Best Global Brands 2021

Άξιο αναφοράς είναι επίσης το άλμα που πραγματοποίησε η Tesla μέσα σε μία χρονιά. Η αμερικανική φίρμα σημείωσε άνοδο 184% φθάνοντας αισίως τα 36 δισ. δολάρια σε αξία!

Τέλος, η Ferrari, παραμένει ο μόνος «exotic» κατασκευαστής που φιγουράρει στην εν λόγω λίστα, στην 76η θέση, με την αξία της να υπερβαίνει τα 7 δισ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 12% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube