Βελτιωμένη BMW i8 αξίας €350.000 κατασχέθηκε από την αστυνομία

Βελτιωμένη BMW i8 αξίας €350.000 κατασχέθηκε από την αστυνομία

Ο ιδιοκτήτης δημοσίευσε βίντεο στο Facebook στο οποίο φαίνεται να ξεπερνά τα 200 km/h.

Την προηγούμενη Κυριακή, η γερμανική αστυνομία κατέσχεσε μια βελτιωμένη BMW i8, με αφορμή βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Facebook και παρουσίαζε τον ιδιοκτήτη να επιδίδεται σε παράνομους αγώνες ταχύτητας σε δημόσιο οδικό δίκτυο. Όπως αναφέρουν οι αρχές, το αυτοκίνητο φαίνεται να αναπτύσσει ταχύτητες άνω των 200 km/h στο δρόμο μεταξύ Mackenbach και Ramsteinο, εκεί όπου το όριο δεν ξεπερνά τα 100 km/h.

Το εν λόγω βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, έπεσε στην αντίληψη των αστυνομικών τον Φεβρουάριο. Λόγω της σοβαρότητας του αδικήματος, ο εισαγγελέας διέταξε την κατάσχεση του οχήματος το οποίο ενδέχεται να δημευτεί. Επιπλέον, ο 40άχρονος ιδιοκτήτης έχασε το δίπλωμά του για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η συγκεκριμένη i8 κοστίζει περίπου €350.000 καθώς μόνο η αξία των μετατροπών ξεπερνά τα €160.000 (αεροδυναμικό πακέτο, αερανάρτηση, τροχοί κ.α.). Αρκετές από αυτές μάλιστα ήταν παράνομες όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με ειδικό στις βελτιώσεις αυτοκινήτων.

Λόγω της μειωμένης απόστασης από το έδαφος - ακόμα και με την αερανάρτηση στην υψηλότερη ρύθμιση - ήταν σχεδόν αδύνατο να φορτώσουν την i8 στο φορτηγό, με τη διαδικασία να διαρκεί πάνω από μια ώρα! Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, το σπλίτερ σχεδόν ακουμπά το έδαφος, δυσχεραίνοντας το έργο των αστυνομικών.

[Πηγή: wochenblatt-reporter.de μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE