“Baby Driver”, η νέα ταινία με συμπρωταγωνιστή ένα Subaru Impreza WRX [videos]

“Baby Driver”, η νέα ταινία με συμπρωταγωνιστή ένα Subaru Impreza WRX [videos]

Δείτε το trailer, αλλά κι ένα εκπληκτικό video με συρραφή σκηνών από παλιές ταινίες που ενέπνευσαν τον σκηνοθέτη.

Αν έχετε βαρεθεί τα τραβηγμένα, εξωπραγματικά sci-fi οδηγικά πλάνα από ταινίες σαν το επερχόμενο The Fate of the Furious, σας έχω καλά νέα.

Τον Αύγουστο έρχεται στις αίθουσες μια ταινία γεμάτη οδηγικά stunts, αλλά πολύ πιο προσγειωμένα και αληθοφανή, όπως τον παλιό καλό καιρό του Bullitt ή του Ronin.

Η ταινία έχει τον τίτλο Baby Driver” και την έχει σκηνοθετήσει ο Edgar Wright. Δεν είναι τόσο γνωστός στην Ελλάδα, αλλά είναι δημοφιλής στις ΗΠΑ από ταινίες όπως το Shaun of the Dead (Το Ξύσιμο των Νεκρών) του 2004 και το Hot Fuzz (Καυτοί και Άσφαιροι) του 2007. Όλα τα δημιουργήματα του Wright διακρίνονται για το μαύρο χιούμορ τους, τη ζωντανή κίνηση της κάμερας, καθώς και τα εξαιρετικά και άψογα συγχρονισμένα soundtrack.  

Στο Baby Driver, ένας baby-face νεαρός ονόματι Baby (που τον υποδύεται ο Ansel Elgort) κάνει τον οδηγό απόδρασης σε μια ομάδα ληστών τραπεζών που έχουν αρχηγό τον Kevin Spacey. Και δεν οδηγεί κανένα εξωτικό σούπερκαρ ή καραφτιαγμένο αμερικάνικο muscle car, αλλά ένα «ταπεινό» Subaru Impreza WRX δυο γενιές πριν. Αυτό κάνει τα ακροβατικά πιο πραγματικά και αληθοφανή, αλλά δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά – με ανάμεσά τους ένα από τα καλύτερα J-turns που έχουμε δει, και που θα δείτε κι εσείς στο trailer εδώ:

Μιλώντας για τον Wright, θα πούμε πως ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν έχει εμπνευστεί από κουλτουριάρικες ταινίες παλιών θρυλικών σκηνοθετών, αλλά από αμερικάνικα εμπορικά φιλμ blockbuster όλων των κατηγοριών και ιδίως από ταινίες δράσης.

Σε ηλικία 19 ετών μάλιστα, ο Wright μάζεψε όλες τις αγαπημένες του σκηνές δράσης με αυτοκίνητα, από διάφορες ταινίες, και τις συνέραψε σε ένα εκπληκτικό video που παραθέτουμε αμέσως παρακάτω. Δείτε το και θα σας ξυπνήσει αναμνήσεις:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube