Αυτοσαρκασμός του αφεντικού της Mercedes-Benz στη Σουηδία

Αυτοσαρκασμός του αφεντικού της Mercedes-Benz στη Σουηδία

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του EQC στη Στοκχόλμη, ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz, Dieter Zetsche, έκανε χιουμοριστική αναφορά σε έναν… κόλαφο στην ιστορία της εταιρείας στη Σουηδία.

Για την παρουσίαση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της, του EQC, η Mercedes-Benz επέλεξε τη Στοκχόλμη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο επικεφαλής του ομίλου Daimler, Dieter Zetsche, έκανε πολλές φορές για τη Σουηδία, τα τοπία της (ειδικά στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου η φίρμα διεξάγει τις πολικές δοκιμές της), τις παραδόσεις της...

Αλλά η αρχή της συνέντευξης ήταν μάλλον επεισοδιακή, καθώς ξεκίνησε με μια απροσδόκητα χιουμοριστική εισαγωγή. Η πρώτη φράση ύστερα από τα συνήθη λόγια καλωσορίσματος ήταν, «έχουμε μια ειδική σύνδεση με τη Σουηδία». Και πίσω του, στη μεγάλη οθόνη, εμφανίστηκε μια εικόνα της πρώτης A-Class, με ένα αυτοκόλλητο στο πίσω κρύσταλλο που απεικόνιζε έναν… τάρανδο!

Ο Dieter Zetsche τόλμησε λοιπόν να θέσει ενώπιον αυτής της μεγάλης μάζωξης την αποτυχημένη δοκιμή αποφυγής εμποδίου της Α-Class, η οποία συνέβη το 1997 και ήταν έργο Σουηδών δημοσιογράφων. Μια, όπως και να το κάνουμε, απροσδόκητη αναφορά, καθώς το τεστ τότε έκανε το γύρο του κόσμου και οδήγησε σε μεγάλη εσωτερική κρίση στην εταιρεία. Η Mercedes-Benz αναγκάστηκε να σταματήσει την παραγωγή και το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου, λίγες μόλις μέρες ύστερα από την επίσημη παρουσίασή του.

Σάλος και κόλαφος για τη Mercedes-Benz το 1997, αλλά προφανώς μπορεί να γελά με την επίκλησή του γεγονότος το 2018. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η υπόθεση δεν κατέστρεψε την καριέρα της Α-Class, η οποία βρίσκεται πλέον στην τέταρτη γενιά της και από Β-MPV έχει γίνει πλέον μικρό οικογενειακό.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube