Αυτοκίνητο με τεχνητή νοημοσύνη από την Mercedes και την NVIDIA

Αυτοκίνητο με τεχνητή νοημοσύνη από την Mercedes και την NVIDIA

Η Mercedes και η NVIDIA ετοιμάζουν το έξυπνο αυτοκίνητο για την… μεθεπόμενη μέρα.

Η Mercedes-Benz και η NVIDIA ανακοίνωσαν στην έκθεση υψηλής τεχνολογίας CES του Las Vegas την συνεργασία τους για την δημιουργία ενός αυτοκινήτου με τεχνητή νοημοσύνη.

Η NVIDIA είναι κολοσσός στον χώρο της τεχνολογίας, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείας κατασκευής hardware για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Την συνεργασία ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο ιδρυτής και CEO της NVIDIA Jen-Hsun Huang και ο αντιπρόεδρος του τμήματος Ψηφιακών Οχημάτων της Mercedes-Benz, Sajjad Khan.

Είναι εδώ και καιρό γνωστό ότι η NVIDIA εξελίσσει σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Η συνεργασία με την Mercedes έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια, με ανταλλαγή ομάδων Έρευνας και Εξέλιξης. Τεχνικοί της NVIDIA έχουν μεταφερθεί στα κεντρικά της Mercedes στην Στουτγάρδη ενώ επιτελείο της γερμανικής φίρμας έχει μεταφερθεί στο Sunnyvale της California.

«Όταν οι ομάδες μας ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί, καταλάβαμε ότι υπάρχει η κατάλληλη χημεία» δήλωσε ο Huang. «Μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη στην αυτοκίνηση, και το πώς αυτή μπορεί να αλλάξει την οδηγική εμπειρία και να την κάνει πιο διασκεδαστική». Τώρα, όταν μέσα στην ίδια πρόταση έχουμε τις έννοιες «αυτόνομη οδήγηση», «τεχνητή νοημοσύνη» και «πιο απολαυστική οδηγική εμπειρία», μάλλον εννοούν κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που εμείς έχουμε σήμερα στο μυαλό μας. Και σίγουρα δεν είναι καλά τα νέα για τους λάτρεις της πραγματικής οδήγησης και αυτούς που θεωρούν το αυτοκίνητο έκφραση ελευθερίας.

Δεν έχει γίνει ακόμη σαφές πως θα λειτουργεί η τεχνητή νοημοσύνη στο αυτοκίνητο. Προφανώς το όχημα θα αποκτά γνώση και εμπειρία από τις κυκλοφοριακές συνθήκες, τις συνήθειες και τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη του και θα αλληλεπιδρά με αυτόν αλλά και με άλλες συσκευές και υπηρεσίες, με το σπίτι, με το γκαράζ, με τον μηχανικό.

Νωρίτερα στην CES η NVIDIA είχε ανακοινώσει συνεργασίες και με άλλες εταιρείες από τον κόσμο του αυτοκινήτου όπως η εταιρεία Here που σχεδιάζει χάρτες, η ZF και η Bosch. Η NVIDIA έχει ήδη αναπτύξει συνέργειες με τις Volvo, Audi, Honda και BMW.  

Πηγή Automotive News, NVIDIA

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube