Αυτό είναι το νέο crossover της Ford

Αυτό είναι το νέο crossover της Ford

H εταιρεία θέλει με αυτό να αντικαταστήσει στην Ευρώπη τα Mondeo, S-Max και Galaxy.

Η Ford ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τα μοντέλα Mondeo, S-Max και Galaxy με ένα νέο μοντέλο στη λογική του crossover με στέισον αμάξωμα. Το νέο αυτό μοντέλο που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2021, συνελήφθη καμουφλαρισμένο να κάνει δοκιμές.

Το νέο αυτό όχημα, το όνομα του οποίου δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, θα σηματοδοτήσει την έξοδο της Ford τόσο από την κλασσική αγορά μεγάλων χάτσμπακ όσο και από αυτήν των  MPV.

Οι φωτογραφίες απεικονίζουν ένα αυτοκίνητο δοκιμών βασισμένο στο αμάξωμα της στέισον έκδοσης του Focus που όμως ενσωματώνει και μια σειρά από χαρακτηριστικά του Mondeo.

Το αυτοκίνητο είναι σαφώς ψηλότερο από τη «συμβατική» έκδοση του Focus, εμφανίζοντας μια απόσταση από το έδαφος που παραπέμπει σε SUV. Μπορούμε να δούμε επίσης ότι το αυτοκίνητο έχει επεκταθεί πολύ πίσω από την κολώνα Β, που σηματοδοτεί μια νέα πλατφόρμα.

Αυτή προφανώς δεν είναι άλλη από την εξαιρετικά ευέλικτη πλατφόρμα C2 της Ford, στην οποία «πατά» το  Focus και, εν καιρώ, θα πρέπει να είναι σε θέση να επεκταθεί για να φιλοξενήσει τόσο το επερχόμενο  Fiesta, όσο και το μελλοντικό Edge επτά θέσεων. Το μπροστινό τμήμα της αρχιτεκτονικής θα χρησιμοποιηθεί επίσης από την μελλοντική οικογένεια των Transit και Tourneo van.

Η μετακίνηση της Ford στα crossovers στην Ευρώπη υπογραμμίζει εκτός των άλλων και το γεγονός ότι η τήρηση των μελλοντικών κανονισμών κατανάλωσης καυσίμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ήταν πολύ δύσκολη με μια σειρά συμβατικών SUV.

Μολονότι το αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει τρία πολύ διαφορετικά οχήματα, είναι πιθανό να ξεπεράσει σε πωλήσεις το άθροισμα των πωλήσεων που έκαναν τα Mondeo, S-Max και Galaxy. Πέρυσι, η Ford Ευρώπης πώλησε περίπου 50.000 Mondeo, 24.000 S-Max και 12.000 Galaxy, επιδόσεις εξαιρετικά χαμηλές για να είναι κερδοφόρα η παραγωγή των συγκεκριμένων μοντέλων.  

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube