Αυτή η Porsche 356 είναι παρκαρισμένη στο ίδιο σημείο εδώ και 20 χρόνια

Αυτή η Porsche 356 είναι παρκαρισμένη στο ίδιο σημείο εδώ και 20 χρόνια

Ποιος αφήνει στο έλεος των στοιχείων της φύσης ένα τέτοιο όχημα;

Μια εμφανώς ταλαιπωρημένη από τα στοιχεία της φύσης Porsche 356 βρίσκεται παρκαρισμένη εδώ και πάνω από 20 χρόνια σε ένα πάρκινγκ στην πόλη Fajardo του Puerto Rico. Τα εμπρός και πίσω φανάρια της συγκεκριμένης Porsche 356 μαρτυρούν πως κυκλοφόρησε το 1953, όμως η επιγραφή Super 1600 στο κάλυμμα του κινητήρα μας προιδεάζει για μοτέρ 1,6 λίτρων που ήταν διαθέσιμο από το 1955. Ποια είναι όμως η ιστορία πίσω από αυτό το κλασικό όχημα που αφέθηκε στο ίδιο σημείο για τόσο καιρό;

Σύμφωνα με πληροφορίες από ανθρώπους που μένουν χρόνια στο συγκρότημα κατοικιών πίσω από το πάρκινγκ, η Porsche ανήκει σε μια οικογένεια από την Αμερική, η οποία διατηρεί διαμέρισμα στην περιοχή και επισκεπτόταν το Puerto Rico μερικές φορές το χρόνο. Μάρτυρες αναφέρουν πως όταν έφτασε εκεί, η 356 βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση. Είχαν δει μάλιστα τον ιδιοκτήτη να την οδηγεί για λίγη ώρα εντός του πάρκινγκ, προτού την παρκάρει στο ίδιο σημείο όπου παρέμεινε για όλα τα επόμενα χρόνια. Ακούγονται επίσης φήμες πως κάποια στιγμή ο ιδιοκτήτης έφυγε από τη ζωή και έκτοτε η γυναίκα του δεν ενδιαφέρεται να πουλήσει το όχημά.

Μετά από δύο δεκαετίες στον ήλιο, τη βροχή και την υγρασία, το αμάξωμα της 356 έχει σκουριάσει σε αρκετά σημεία, ενώ στην καμπίνα με την κόκκινη μοκέτα που έμεινε εκτεθειμένη για αρκετό καιρό έχει αναπτυχθεί μούχλα.

Porsche

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Porsche 356 A Speedster 1954-1955

Το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές με τον τυφώνα Maria που πέρασε από την περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2017, σπάζοντας το παρμπρίζ, ανοίγοντας τις πόρτες οι οποίες πλέον συγκρατούνται από σχοινιά και δημιουργώντας ακόμα περισσότερες φθορές στο αμάξωμα. Οι ισχυροί άνεμοι μετακίνησαν την Porsche από την αρχική της θέση, όμως το χαμηλό και αεροδυναμικό αμάξωμα το έσωσε από μια πιθανή ανατροπή που θα της έδινε τη χαριστική βολή. Αρκετά οχήματα που βρίσκονταν στο ίδιο πάρκινγκ κατά τη διάρκεια του τυφώνα, αναποδογύρισαν πολλές φορές παρασυρόμενα από τις δυνατές ριπές.

Όπως και να έχει, θεωρούμε αρκετά απίθανο κάποιος να σώσει τη συγκεκριμένη Porsche 356 από την ολική καταστροφή η οποία είναι αναπόφευκτη αν συνεχίσει να βρίσκεται εκτεθειμένη σε αυτές τις καιρικές συνθήκες.

[Πηγή: Φωτογραφίες από Abandoned Cars Puerto Rico και πληροφορίες από Motorshowpr.com]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube