Η Lamborghini Veneno χορεύει στη βροχή [video]

Η Lamborghini Veneno χορεύει στη βροχή [video]

Το εξωφρενικό πρωτότυπο που είχε κατασκευάσει η Lamborghini για το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης του 2013 πατάει στην πίστα, και μάλιστα σε πραγματικά δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες.

Η Lamborghini έφτιαξε μόλις τέσσερις Veneno, τρεις για πώληση και ένα πρωτότυπο. Με δεδομένη την εξαιρετική σπανιότητα του αυτοκινήτου και παρά την τιμή στη σφαίρα των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, οι τυχεροί και εξαιρετικά πλούσιοι ιδιοκτήτες είχαν βρεθεί πολύ πριν από την παρουσίαση του αυτοκινήτου, ίσως πριν καν τραβηχτεί η πρώτη μολυβιά στο σχεδιαστήριο.

Και θα περίμενε κάποιος ότι θα κλείδωσαν τα αυτοκίνητα σε κάποιο σαλόνι, σε περιβάλλον απόλυτα προστατευμένο, μακριά από κάθε είδους φθορά ή κίνδυνο. Κι όμως, ένα από αυτά, συμμετείχε σε ένα track day της Lamborghini, στην πίστα Valellunga της Ισπανίας. Και μάλιστα υπό καταρρακτώδη βροχή. Συνθήκες όχι και ιδανικές για ένα υπεραυτοκίνητο 750 ίππων με τετράπαχα λάστιχα που μπορεί να υδρολισθαίνουν και σε μία κουταλιά νερό. Παρόλα αυτά, στο video που βλέπουμε ο χειριστής την πηγαίνει ψυχωμένα. Πιθανότατα να μην είναι ένας εκ των ιδιοκτητών, αλλά οδηγός της Lamborghini που κάνει βόλτα του VIP καλεσμένους με το τέταρτο αντίτυπο, το πρωτότυπο. Οπότε λογικά έχει κάποια άνεση παραπάνω.  

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε την πισωκίνητη Lamborghini Huracan LP580-2 [video]

Η Veneno βασίζεται στην Aventador, με εμφάνιση που παραπέμπει στο παλαιότερο βασισμένο στην Gallardo πρωτότυπο, το Sesto Elemento. Η εμφάνισή της, αν και σίγουρα εντυπωσιακή, διχάζει. Για πολλούς, μεταξύ των οποίων και εμείς, είναι υπερβολική σε βαθμό που καταντά κακόγουστη, θυμίζοντας περισσότερο Batmobile παρά δημιουργία της Santa Agata.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Lamborghini Aventador Roadster [video]

Το εμπρός σπόιλερ, ο αεροδυναμικός διαχύτης, η πίσω αεροτομή και το διάμηκες πτερύγιο που συνήθως βλέπουμε σε αγωνιστικά του Le Mans, απαιτούν πάντως να την πάρεις στα σοβαρά. Ο ρόλος των παραπάνω θα είναι κάθε άλλο παρά διακοσμητικός στα πάνω από 350 km/h τελικής ταχύτητας της Veneno. Για την επιτάχυνση μέχρις εκεί φροντίζει ο V12 6,5 λίτρων της Aventador, με απόδοση περίπου 750 PS, για την περίσταση. Η ισχύς μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ημιαυτόματου κιβωτίου επτά σχέσεων ISR, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ακόμη αν πηγαίνει και στους τέσσερις ή μόνο στους πίσω τροχούς. Την επόμενη χρονιά ακολούθησε και η ανοιχτή έκδοση, η Veneno Roadster.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube