Αυτή η Bugatti Chiron έχει 74.000 km στο οδόμετρο

Αυτή η Bugatti Chiron έχει 74.000 km στο οδόμετρο

Μετά από 8 χρόνια δοκιμών εξέλιξης, το πέμπτο κατά σειρά πρωτότυπο της Bugatti Chiron συνταξιοδοτείται.

Η Bugatti ανακοίνωσε πως "συνταξιοδοτεί" το πρωτότυπο 4-005 που χρησιμοποιήθηκε για την εξέλιξη της Chiron από το 2013 μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας συνολικά πάνω από 74.000 km δοκιμών.

Η Chiron που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι ένα από τα οχτώ πρωτότυπα που κατασκευάστηκαν στο χέρι για να συμμετέχουν στις δοκιμές εξέλιξης του υπεραυτοκνήτου.

Το πέμπτο πρωτότυπο (4-005) έχει ταξιδέψει στο Death Valley και το Grand Canyon των ΗΠΑ, τη χιονισμένη Σκανδιναβία, την πίστα Nardò και την ζεστή Ν.Αφρική, ενώ έχει συμμετάσχει ακόμα και σε drag race με το Eurofighter Typhoon. Πάνω του δοκιμάστηκαν τα ηλεκτρονικά συστήματα της Chiron, συμπεριλαμβανομένων του infotainment, του ηχοσυστήματος, του navigation και του φωτισμού. Όλο αυτό το διάστημα το πρωτότυπο 4-005 λάμβανε τις ενημερώσεις λογισμικού πριν από τις υπόλοιπες Chiron, εξασφαλίζοντας πως όλα δουλεύουν σωστά.

Bugatti

Μετά από 8 χρόνια και 74.000 km δοκιμών που έγιναν κυρίως σε αντίξοες συνθήκες, η Chiron 4-005 ολοκληρώνει την έργο της στην υπηρεσία 13 μηχανικών και κάθε λογής επιστημόνων. Σύμφωνα με τη Bugatti, όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα λειτουργούν άψογα αποδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο την αξιοπιστία τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η Bugatti κατασκέυασε την 300η Chiron

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως η παραγωγή της Bugatti Chiron ξεκίνησε το 2016 και μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί στο Molsheim πάνω από 300 από τις συνολικά 500 μονάδες του υπεραυτοκινήτου στις διάφορες εκδόσεις του.

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube