
Αυτή είναι η πρώτη κλήση της Ιστορίας
Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε, η πρώτη κλήση σε όχημα με κινητήρα «κόπηκε» το 1896 για κίνηση με 13 km/h.

Έχουμε διαβάσει πολλές ιστορίες για κλήσεις ταχύτητας.
Ωστόσο σύμφωνα με ένα άρθρο που βρήκαμε στο carscoops, όλα ξεκίνησαν το 1896 στη Βρετανία με πρωταγωνιστές ένα όχημα της Arnold-Benz Motor Carriage και τον ίδιο τον Walter Arnold στο τιμόνι του.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Η απόλυτη δικαιολογία για υπερβολική ταχύτητα
Το όχημα βρισκόταν στο Κεντ και η ταχύτητά του ήταν 13 km/h, δηλαδή εξαιρετικά υψηλότερη από το τότε ισχύον όριο των 3 km/h. Οπότε ένα όργανο της Τάξης το σταμάτησε και έκοψε στον οδηγό ένα τσουχτερό –άγνωστο όμως- πρόστιμο.
Αργότερα μέσα στην ίδια χρονιά το όριο αυξήθηκε κατά πολύ φτάνοντας τα 23 km/h, κάτι που γιορτάστηκε δεόντως από τους βενζινοαίματους της εποχής. Ο εορτασμός εκφράστηκε με έναν αγώνα στο όνομα της εν λόγω απελευθέρωσης από το Λονδίνο έως το Μπράιτον.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλήση για… έναν παπαγάλο στο τιμόνι
Ο αγώνας διοργανώνεται μέχρι και σήμερα σε ετήσια βάση από το Royal Automobile Club, όπου αυτοκίνητα κατασκευασμένα πριν το 1905 κάνουν την ίδια διαδρομή των 108 km.
[Πηγή: carscoops]