Αυτή είναι η πιο ακριβή Jaguar όλων των εποχών [video]

Αυτή είναι η πιο ακριβή Jaguar όλων των εποχών [video]

Μια αγωνιστική D-type που κέρδισε το Le Mans του 1956 επωλήθη σε δημοπρασία στο Monterey των ΗΠΑ αντί €19,3 εκατομμυρίων!

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Jaguar D-type ήταν ένα από τα πιο ρηξικέλευθα αγωνιστικά αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν ποτέ.

Η Jaguar εισήγαγε πρώτη την τεχνολογία του μονοκόκ πλαισίου και οι D-type κέρδισε τα Le Mans του 1955, 1956 και 1957. Αλλά και εμφανισιακά η D-type ήταν απίστευτα εξωτική για την εποχή της με το τεράστιο αεροδυναμικό πτερύγιο πίσω από το κεφάλι του οδηγού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Δοκιμάζουμε την Jaguar E-type S3 4.2 2+2

Το αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι η Jaguar D-type με αριθμό πλαισίου XKD 501, που νίκησε το Le Mans του 1956 εμπρός από την ομάδα της Aston Martin. Για να το κάνει αυτό έπρεπε να καλύψει 6.540 km με μέση ωριαία ταχύτητα 168 km/h και μέγιστη ταχύτητα 252,4 km/h στην ευθεία Mulsanne. Συμμετείχε με τη μη εργοστασιακή ομάδα Ecurie Ecosse και γι' αυτό το λόγο ήταν βαμμένη με τα χρώματα της Σκοτίας, μπλε με λευκό σταυρό.

Η προέλευσή του λοιπόν, σε συνδυασμό με την σπαρτιατική αγωνιστική κατάστασή του, εκτίναξε την αξία του XKD 501. Στην πραγματικότητα μόλις επωλήθη στην δημοπρασία του Sotheby’s στο Monterey για €19.281.766, κάνοντάς τη το πιο ακριβό βρετανικό αυτοκίνητο που έχει πουληθεί ποτέ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube