Αυτά τα καθίσματα πουλιούνται για $90.000!

Αυτά τα καθίσματα πουλιούνται για $90.000!

Ποιος θα έδινε τόσα πολλά χρήματα για δύο παλιά καθίσματα οδηγού και συνοδηγού;

Μια αγγελία στο eBay μας προξένησε το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα καθώς ένας επίδοξος πωλητής ζητά $90.000 (€76.346) για ένα σετ από παλιά καθίσματα αυτοκινήτου!

Φυσικά, όπως έχετε φανταστεί δεν μιλάμε για τυχαίο σαλόνι, καθώς τα συγκεκριμένα καθίσματα ανήκουν στο πρώτο concept car της θρυλικής Corvette! Το εν λόγω μοντέλο κατασκευάστηκε στο κέντρο σχεδιασμού της GM το Δεκέμβριο του 1952. Αρχικά ονομαζόταν EX-52 Project Opel, στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Cougar πριν πάρει το τελικό του όνομα Corvette. Η πρεμιέρα έγινε στην έκθεση Motorama της General Motors στις 16 Ιανουαρίου του 1953 ενώ ακολούθησε περιοδεία στις πολιτείες των ΗΠΑ. Αργότερα μέσα στο 1953, η Chevrolet αντικατέστησε το σαλόνι του πρωτοτύπου με εξαρτήματα από την έκδοση παραγωγής, έτσι ώστε να γίνει η επίσημη φωτογράφιση για τον τύπο.

Όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, τα αρχικά καθίσματα δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση καθώς η κόκκινη επένδυση έχει ξεθωριάσει και είναι κατεστραμμένη σε αρκετά σημεία αποκαλύπτοντας το αφρώδες υλικό και τον πολυεστέρα.

Δε γνωρίζουμε αν θα βρεθεί κάποιος πρόθυμος να πληρώσει αυτό το εξωφρενικό ποσό για δύο ταλαιπωρημένα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού, όμως ο πωλητής αναφέρει πως θα ήταν ιδανικά για ένα "man cave".

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube