Αυτά τα αυτοκίνητα πήραν το βραβείο σχεδίασης για το 2017

Αυτά τα αυτοκίνητα πήραν το βραβείο σχεδίασης για το 2017

Το περίφημο βραβείο Red Dot “Best of the Best” το μοιράστηκαν φέτος 4 αυτοκίνητα.

Από τους διάφορους οργανισμούς που αξιολογούν τη σχεδίαση των αυτοκινήτων, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει η γερμανική Red Dot, που μόλις ανακοίνωσε τα κορυφαία βραβεία της για το 2017.

Πέρα από τα «κανονικά» βραβεία Red Dot και τις εύφημες μνείες που δίνει κάθε χρόνο, ο γερμανικός οργανισμός απονέμει και την κορυφαία διάκριση Best of the Best. Και για το 2017, το βραβείο αυτό μοιράστηκαν τέσσερα αυτοκίνητα.

Τα αυτοκίνητα αυτά είναι: η περιορισμένης παραγωγής Ferrari J50 roadster, το Mazda MX-5 RF (targa), το Kia Optima Sportswagon (στέισον) και το Audi Q2. Βραβεύτηκε επίσης η μοτοσικλέτα XSR900 της Yamaha.

Η Ferrari και η Kia είχαν κερδίσει την κορυφαία διάκριση και πέρσι, με την 488 GTB και το Optima αντίστοιχα (είχε βραβευτεί και η McLaren 570S). Και το 2015, η Ferrari FXX K είχε πάρει μόνη της το βραβείο Best of the Best. «Κανονικά» βραβεία Red Dot είχαν πάρει πέρσι τα Kia Sportage, Skoda Superb Combi, Hyundai Ioniq, Volvo S90, Fiat Toro, Mercedes-Benz C-Class Coupe και Peugeot Traveler/Citroën SpaceTourer, καθώς επίσης τα Audi A4, Q7, R8 και οι BMW X1, M2 και 7 Series.

Τα υπόλοιπα βραβεία Red Dot και οι εύφημες μνείες για το 2017 θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση τον Ιούλιο, αλλά η SEAT ήδη ανακοίνωσε ότι κέρδισε ένα βραβείο Red Dot με το νέο Ibiza.

[Πηγή: Car Scoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube