Αυστραλία: Μια BMW M3 στην υπηρεσία του νόμου

Αυστραλία: Μια BMW M3 στην υπηρεσία του νόμου

Στα πρότυπα και άλλων χωρών, η M3 περιπολεί με «συμβατική περιβολή» στους δρόμους της Καμπέρα.

Στην Ελλάδα είχαμε παλαιότερα την «Ομάδα Σίγμα» της Αστυνομίας, που ήταν εξοπλισμένη με κάποια γρήγορα αυτοκίνητα για… ειδικές αποστολές.
Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που είχε τότε η ομάδα αυτή ήταν μια Lancia Intergrale, μια BMW M3 και μια Porsche 911 Carrera. Ωστόσο στις πόρτες των αυτοκινήτων –που κατά τα λοιπά έμοιαζαν με συμβατικά – υπήρχαν το σήμα της Αστυνομίας.

Το να χρησιμοποιεί η αστυνομία τέτοια αυτοκίνητα δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες. Έχουμε δει ένα Nissan GT-R δωρεά στην ιαπωνική αστυνομία από τη Nissan, αλλά και μια Ferrari 458 Spider που κατασχέθηκε από τη Μαφία και δωρήθηκε στην ιταλική αστυνομία.
Στο Ντουμπάι έχουν προχωρήσει ακόμη περισσότερο και έτσι έχουμε δει στα χρώματα της Αστυνομίας αυτοκίνητα όπως η Bugatti Veyron και η Lamborghini Aventador.

Πρόσφατα η Αστυνομία της Αυστραλίας απέκτησε και αυτή το δικό της «supercar», που είναι μια BMW M3. Το μόνο που ξεχωρίζει τη συγκεριμένη Μ3 από μια άλλη «συμβατική» που κυκλοφορεί στους δρόμους της Καμπέρα είναι το ότι αυτή είναι εξοπλισμένη με τα ειδικά κόκκινα-μπλε φώτα της Αστυνομίας. Τα τελευταία βέβαια δεν είναι στην οροφή του αυτοκινήτου αλλά βρίσκονται μέσα, πίσω από το εμπρός και πίσω παρμπρίζ, έτσι ώστε όταν δεν είναι ενεργοποιημένα η εικόνα του αυτοκινήτου να είναι πλήρως συμβατική.
Η Αστυνομία  της Καμπέρα έχει επίσης στον στόλο της ένα Kia Stinger και μια BMW M5 Competition.

Η δική μας «Ομάδα Σίγμα» έχει εδώ και καιρό πάψει να υπάρχει…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube