Autohaus: Το τέλειο σπίτι-γκαράζ για έναν συλλέκτη αυτοκινήτων

Autohaus: Το τέλειο σπίτι-γκαράζ για έναν συλλέκτη αυτοκινήτων

Ένα σπίτι με μαζεμένους αλλά άνετους χώρους και άπλετη θέα στη συλλογή 12 αυτοκινήτων του ιδιοκτήτη, ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό στο Τέξας.

Εμείς οι βενζινοαίματοι έχουμε συχνά πολύ διαφορετικά γούστα από τον μέσο άνθρωπο ως προς το τι είναι ένα «ωραίο» σπίτι, αφού σημαντικό κριτήριο είναι η θέση του ή των αυτοκινήτων μας σε αυτό.

Ένα τέτοιο σπίτι, που για κάποιον φίλο του αυτοκινήτου μάλλον αγγίζει την τελειότητα, κατασκευάστηκε φέτος στο Τέξας, και ονομάστηκε Autohaus. Πρόκειται για μια διώροφη κατοικία, στην οποία ολόκληρο το ισόγειο αποτελεί το γκαράζ των αυτοκινήτων του ιδιοκτήτη. Υπάρχει χώρος για 12 αυτοκίνητα και σε μια γωνία ένα αναβατόριο, μαζί με τα απαραίτητα εργαλεία για εργασίες στο αυτοκίνητο. Ο χώρος είναι διαμπερής, με γκαραζόπορτα όχι μόνο προς τη μεριά του δρόμου αλλά και προς την πίσω αυλή, έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μπορούν να βγουν και να παρκάρουν στο ειδικά διαμορφωμένο, τσιμεντένιο δάπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ένα απίστευτο γκαράζ γεμάτο Ferrari [video]

Τα δωμάτια και οι κοινόχρηστοι χώροι του σπιτιού βρίσκονται στον 1ο όροφο. Μια εσωτερική τζαμαρία επιτρέπει στο σαλόνι να έχει θέα προς το γκαράζ, και συγκεκριμένα το αναβατόριο. Το μοναδικό υπνοδωμάτιο του σπιτιού αιωρείται πάνω από τον εξωτερικό χώρο στάθμευσης, και έχει άπλετη θέα προς τον κήπο, ενώ σχεδόν ο μισός όροφος αντιστοιχεί σε μια μεγάλη βεράντα, που επιτρέπει στους ιδιοκτήτες του σπιτιού και στους καλεσμένους τους να βρίσκονται μέσα στο πράσινο, δίπλα στα δέντρα του παρακείμενου οικοπέδου. Το Autohaus σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Matt Fajkus Architecture και κατασκευάστηκε από την Risinger & Co.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Το τέλειο γκαράζ για μια Porsche 911 Speedster

Το ερώτημα που βασανίζει κάθε βενζιναίματο βέβαια, είναι με τι αυτοκίνητα θα επέλεγε να γεμίζει το γκαράζ του Autohaus. Όπως μπορούμε να κρίνουμε από τις φωτογραφίες, στις επιλογές των ιδιοκτητών του σπιτιού περιλαμβάνονται κυρίως κλασικά μοντέλα, όπως Alfa Romeo Giulia, Ferrari 246 Dino, Porsche 356 Coupe και Roadster, Porsche 911 Targa, Abarth 1000 TC, Opel GT, Land Rover Defender και Mini Pick-up. Το μοναδικό σύγχρονο μοντέλο της συλλογής είναι ένα Tesla Roadster.

[Πηγή: Classic Driver]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube