Το τέλειο γκαράζ για μια Porsche 911 Speedster

Το τέλειο γκαράζ για μια Porsche 911 Speedster

Ο χώρος στάθμευσης του Andreas Kümmel κάνει την Porsche του να μοιάζει με στατικό μοντελάκι σε πραγματικό μέγεθος.

Τα όνειρά μας δεν ταξιδεύουν μόνο στα αγαπημένα μας αυτοκίνητα, αλλά και στα ομορφότερα γκαράζ για αυτά. Και για κάποιους, ο ιδανικός συνδυασμός αυτοκινήτου-γκαράζ γίνεται πραγματικότητα.

Ένας από τους τυχερούς που έχουν πραγματοποιήσει το όνειρό τους είναι ο Γερμανός Andreas Kümmel, τον οποίο μας συστήνει η Porsche. Ο 46χρονος Andreas ίσως κόλλησε με τη φίρμα νωρίς-νωρίς, όταν μεταφέρθηκε από το μαιευτήριο στο σπίτι με μια Porsche 356. Τα πρώτα του οδηγικά βήματα έγιναν με ένα Volkswagen Beetle, και παρότι το πρώτο δικό του αυτοκίνητο ήταν ένα Mazda MX-5 1ης γενιάς, μέσα του ήξερε ότι σύντομα έπρεπε να αποκτήσει τη δική του Porsche.

Όταν βρήκε μια από τις τελευταίες Porsche 911 του 1998 (993) που του έκανε, δεν τον πτόησε καθόλου το γεγονός ότι το αυτοκίνητο βρισκόταν στις ΗΠΑ και ο ίδιος δεν το είχε δει από κοντά, κι έτσι απέκτησε την πρώτη του Porsche. Την έχει μέχρι σήμερα, όμως στον μικρό στόλο του έχει προστεθεί ακόμα μία. Πρόκειται για μια 911 Speedster (964) του 1989. Ήταν το αυτοκίνητο που ήθελε να αποκτήσει ο πατέρας του Andreas όταν πήρε σύνταξη, αλλά ποτέ δεν τον είχε αφήσει η γυναίκα του...

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μαντέψτε ποιες είναι οι 5 πιο σπάνιες Porsche [video]

Ο Andreas την προσέχει όσο τίποτα, την καθαρίζει συνέχεια, και στο σπίτι του στο Rückersdorf έχει φτιάξει για αυτήν μια πολύ ιδιαίτερη θέση στάθμευσης. Από την εξωτερική πλευρά του οικοπέδου του υπάρχει ένας συμβατικός τοίχος, για να την κρύβει από τα αδιάκριτα βλέμματα, όμως οι άλλες δύο πλευρές του γκαράζ (πλην της γκαραζόπορτας) είναι γυάλινες. Έτσι το αυτοκίνητο είναι ορατό από τον κήπο αλλά και από το σαλόνι του σπιτιού, το οποίο έχει αντίστοιχα μια μεγάλη τζαμαρία προς αυτή την πλευρά.

Ο τρόπος που φωτίζεται το αυτοκίνητο είναι αποτέλεσμα μελέτης του Jo Schramm, του κουνιάδου του Andreas, που τυχαίνει να είναι τεχνικός φωτισμού σε μεγάλα ευρωπαϊκά θέατρα. Το ζητούμενο ήταν η 911 να φωτίζεται ομοιόμορφα, χωρίς σκιές και αντανακλάσεις, και ο φωτισμός να ενεργοποιείται με τηλεκοντρόλ. Ο Andreas κάποια βράδια κάθεται στον καναπέ του, κλείνει την τηλεόραση και τα φώτα του σπιτιού, και περνάει λίγη ώρα χαζεύοντας την Porsche. Τη δική του Porsche, που είναι αποφασισμένος να την κρατήσει για πάντα.

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube