Audi RS Q8: Το ταχύτερο SUV στο Nürburgring [video]

Audi RS Q8: Το ταχύτερο SUV στο Nürburgring [video]

Η κορυφαία έκδοση του Q8 ακόμα δεν παρουσιάστηκε και κατέκτησε το ρεκόρ στην "Πράσινη Κόλαση".

Το Audi RS Q8 μπορεί να μην έχει παρουσιαστεί ακόμα επίσημα, όμως έγινε το ταχύτερο SUV στην πίστα του Nürburgring, με χρόνο 7' 42,253", σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Mercedes-AMG GLC 63 S κατά επτά δευτερόλεπτα!

Το RS Q8 χρησιμοποιεί τον twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων που γνωρίζουμε ήδη από το RS6, με απόδοση 600 PS και 800 Nm ροπής. Η επιτάχυνση 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε μόλις 3,8", ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305,7 km/h (190 mph) - μια τιμή που το τοποθετεί στη δεύτερη θέση της λίστας των ταχύτερων SUV στον κόσμο, μια ανάσα πίσω από την Bentley Bentayga Speed (306 km/h)

Audi RS Q8

Η αερανάρτηση του μοντέλου έχει κατά 10% πιο σφιχτή ρύθμιση σε σχέση με το SQ8, ενώ τα ενεργά αμορτισέρ είναι 15% πιο σκληρά. Το RS Q8 διατηρεί επίσης το σύστημα τετραδιεύθυνσης, το σπορ διαφορικό στον πίσω άξονα με τεχνολογία torque vectoring, και φορά τα προαιρετικά carbon-ceramic φρένα.

Η δύναμη μεταφέρεται στο δρόμο μέσω των ελαστικών Pirelli P Zero με διαστάσεις 295/35 ZR 23, στα οποία αναφέρθηκε ο Victor Underberg, υπεύθυνος εξέλιξης της Audi Sport: «Θέλαμε το RS Q8 να μπορεί να αποδίδει στην πίστα αλλά να παραμένει χρηστικό στην καθημερινότητα. Χρειαζόμασταν ένα ελαστικό που να προσφέρει άνεση, χαμηλά επίπεδα θορύβου και να μπορεί να ανταπεξέλθει σε συνθήκες παντός καιρού, αλλά να έχει και τις κατάλληλες επιδόσεις για καλούς χρόνους στην πίστα, Με αυτό το ελαστικό πετύχαμε τους στόχους μας.»

Audi

Αισθητικά, το RS Q8 ξεχωρίζει από τους διαφορετικούς προφυλακτήρες με τις πιο επιθετικές εισαγωγές αέρα εμπρός, τις λεπτομέρειες από ανθρακονήματα στη γρίλια, τις τεράστιες ζάντες 23" και τον πίσω διαχύτη που πλέον φιλοξενεί διπλές απολήξεις της εξάτμισης οβάλ σχήματος.

Το μοντέλο που σημείωσε το ρεκόρ είχε ειδική φορεσιά για την περίσταση. Για λόγους ασφαλείας, στο εσωτερικό προστέθηκε ρολ κέιτζ και αγωνιστικά καθίσματα, ενώ αφαιρέθηκαν οι πίσω θέσεις.

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube