Το Audi RS Q8 σε ρόλο υποβρυχίου

Το Audi RS Q8 σε ρόλο υποβρυχίου

Η κορυφαία έκδοση επιδόσεων του γερμανικού SUV βρέθηκε σε αρδευτικό κανάλι στην Ολλανδία.

Ένα Audi RS Q8 κατέληξε σε αρδευτικό κανάλι στην περιοχή Reeuwijk της Ολλανδίας, όταν ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Όπως μεταδίδει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Remco F. Gerritsen, ο οδηγός που ήταν και ο μοναδικός επιβάτης του οχήματος, κατάφερε να βγει από αυτό με ασφάλεια, προτού βυθιστεί. Στη συνέχεια, η αστυνομία έκλεισε το δρόμο και ένας γερανός ανέσυρε το πανάκριβο SUV από το νερό. Σίγουρα δεν θα θέλαμε να είμαστε αυτοί που θα εκτιμήσουν το κόστος της ζημιάς καθώς τα ηλεκτρονικά συστήματα, ο κινητήρας και οι εσωτερικές επενδύσεις μάλλον χρήζουν αντικατάστασης, ενώ θα χρειαστεί πολύς καιρός για να στεγνώσει η καμπίνα.

Audi RS Q8

Σύμφωνα με το Motor1, το αυτοκίνητο είχε καταχωρηθεί στις 4 Ιανουαρίου 2020, κάτι που σημαίνει πως ο ιδιοκτήτης πρόλαβε να το χαρεί μόλις για 3 εβδομάδες πριν το ατύχημα. Όσο για την τιμή, το συγκεκριμένο Audi RS Q8 λέγεται πως κόστισε €248.901 μαζί με όλα τα έξτρα που είχε στον εξοπλισμό του, όπως για παράδειγμα οι εντυπωσιακές ζάντες 23".

Να θυμίσουμε πως το RS Q8 που παρουσιάστηκε το Νοέμβριο του 2019, είναι το ταχύτερο SUV στην πίστα του Nürburgring, με χρόνο 7' 42,253". Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο twin-turbo κινητήρας V8 4,0 λίτρων που αποδίδει 600 PS και 800 Nm και στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος quattro. Το συγγενικό με τη Lamborghini Urus μοντέλο, επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 3,8'' και έχει τελική ταχύτητα 305 km/h.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube