Audi Q5 by Ventus: SUV επιστημονικής φαντασίας

Audi Q5 by Ventus: SUV επιστημονικής φαντασίας

Με το κουπέ SUV Q8, το Ingolstadt έκανε μια δυναμική στροφή στο σχεδιασμό «ψηλωμένων» μοντέλων του. Ο καλλιτέχνης Alex Ventus πάει με το δικό του Q5 ακόμη πιο μακριά, στον κόσμο των Transformers.

Ένα μεγάλο ερώτημα που τίθεται στις μέρες μας αποτελεί ποια θα είναι η επόμενη παγκόσμια κατεύθυνση σχεδιασμού στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας; Μια τάση φαίνεται να επιβεβαιώνεται με τις τελευταίες δημιουργίες των κατασκευαστών: Απλωμένες γραμμές και σχήματα όπως στα διαστημικά σκάφη επιστημονικής φαντασίας. Με αυτό κατά νου, ο γραφίστας-σχεδιαστής Alex Ventus δημοσιεύει στο Instagram το όραμά του για το πώς θα ήταν μια μελλοντική, μακρινή γενιά του Audi Q5.

Η κυβική φόρμα του Audi Sport quattro και τα μίνιμαλ φανάρια του Tesla Cybertruck παντρεύτηκαν με το κίτρινο χρώμα που θυμίζει αυτό των Transformers Bumblebbe: Το καθένα έρχεται με τη σειρά του καθορίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αυτής της δημιουργίας.

Audi Q5 by Alex Ventus
Προφανώς, ένα απώτερα μελλοντικό Q5 είναι σχεδόν απίθανο να βγει με αυτή τη μορφή. Σημειώστε, ωστόσο, ότι η Land Rover έχει ήδη κάνει το βήμα του ρετρό-φουτουρισμού με τη νέα γενιά του Defender, ενώ κάτι ανάλογο έχει κάνει και η Mercedes-Benz με την G-Class.

Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι η Audi προετοιμάζει εδώ και λίγους μήνες το φρεσκάρισμα του μέσου ζωής για το Q5 που λανσαρίστηκε στο τέλος του 2016. Οι πληροφορίες σχετικά με την αισθητική αναθεώρηση του μεσαίου SUV του Ingolstadt εξακολουθούν να είναι ελάχιστες ακόμη και σήμερα. Οι φήμες όμως μιλούν για την παρουσία μιας 12βολτης μικροϋβριδικής αρωγής, την ίδια που δίνει το παρών στο Audi A4. Το αναθεωρημένο Q5 αναμένεται στις αντιπροσωπείες το 2021.
Audi Q5 by Alex Ventus

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube