Audi: Εξοπλίζει με 5G τα "αμερικάνικα" μοντέλα της

Audi: Εξοπλίζει με 5G τα "αμερικάνικα" μοντέλα της

Από το 2023 όλα τα μοντέλα της Audi που θα πωλούνται στην Β. Αμερική θα έχουν δυνατότητα συνδεσιμότητα μέσω δικτύου 5G.

Audi

Η Audi ανακοίνωσε την συνεργασία της με την Verizon, για την παροχή συνδεσιμότητας 5G στα μοντέλα που θα διαθέτει στις αγορές της Β. Αμερικής από το 2023. Στην προσπάθεια του να είναι ένας από τους πρωτοπόρους που θα φέρει την τεχνολογία αυτή στο δρόμο.

Ο CEO της Verizon Business, Tami Erwin, δήλωσε αναφορικά με τη συμφωνία ότι «οι ιδιοκτήτες Audi θα είναι από τους πρώτους στον κόσμο που το όχημα τους θα λειτουργεί σαν κινητή συσκευή 5G και αυτοκίνητο ταυτόχρονα».

Στις βασικές λειτουργίες του, το 5G, θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες να κατεβάσουν και να κάνουν streaming αρχεία με υψηλές ταχύτητες, θα επιτρέπει στο αυτοκίνητο να πραγματοποιεί αναβαθμίσεις λογισμικού «Οver the air» αλλά και να βελτιώσει το σύστημα πλοήγησης με τρισδιάστατους χάρτες υψηλής ευκρίνειας.

Αudi

Επιπλέον, θα επιτρέψει στο σύστημα infotainment να φέρει τις αγορές στο αυτοκίνητο, αλλά και να συνδεθεί με άλλα αυτοκίνητα και υπηρεσίες που θα ενημερώνουν τον οδηγό για τυχόν καθυστερήσεις, ατυχήματα ή οτιδήποτε άλλο το οποίο θα επηρεάσει την διαδρομή του. Κάτι που σημαίνει ότι το 5G μας φέρνει πιο κοντά στην πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Τέλος, η Audi θα ξεκινήσει να προσφέρει το 5G και τις υπηρεσίες του σε μοντέλα της στην Β. Αμερική από το 2023. Όπως θα περίμενε κανείς, κάποιες από τις υπηρεσίες αυτές θα απαιτούν συνδρομή.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube