Atieva Edna: Το ηλεκτρικό βαν που περνάει Ferrari και Tesla [video]

Atieva Edna: Το ηλεκτρικό βαν που περνάει Ferrari και Tesla [video]

Το άσπρο βαν που είναι γρηγορότερο από Ferrari California T και Tesla Model S στα 402 m από στάση, είναι ηλεκτρικό.

Η Atieva είναι μια αμερικανική startup που ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και ήδη το βαν που χρησιμοποιεί για τις δοκιμές της τα πάει μια χαρά στο dragster.

Ως μουλάρι δοκιμών η Atieva χρησιμοποιεί ένα λευκό βαν Mercedes-Benz V-Class, στο οποίο έχει προσαρμόσει τα υπό εξέλιξη μηχανικά μέρη του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της. Δηλαδή δύο ηλεκτρικά μοτέρ, τα οποία τροφοδοτούνται από μια συστοιχία μπαταριών 87 kWh και αποδίδουν συνολικά 900 PS. Αρκετά για να μπορεί το Edna, όπως ονομάζεται, να σταθεί αξιοπρεπώς σε έναν αγώνα dragster.

Έτσι, στήθηκε μια κόντρα μεταξύ του Atieva Edna, μιας Ferrari California T και ενός Tesla Model S. Φυσικά θα μπορούσε να έχει επιλεγεί ένα δυνατότερο μοντέλο της Ferrari, και αντίστοιχα το κορυφαίο P90D από το στρατόπεδο της Tesla, ωστόσο ακόμα κι έτσι το αποτέλεσμα είναι ενδεικτικό της δύναμης του λευκού βαν. Ο χρόνος του Edna για το 0-402 m δεν ανακοινώνεται, όμως το 0-60 mph (0-96 km/h) ολοκληρώθηκε σε 3,08’’.

Η Atieva ιδρύθηκε από τον Peter Rawlinson, πρώην μέλος του Δ.Σ. της Tesla, με την υποστήριξη του κινέζικου κολοσσού SAIC Motor. Σκοπός της εταιρίας είναι το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού σεντάν το 2018, ενώ μετά το 2020 θα ακολουθήσουν και δύο crossover.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube