Ατελείωτα drift με τρίκυκλο Piaggio Ape! [video]

Ατελείωτα drift με τρίκυκλο Piaggio Ape! [video]

Δεν πρόκειται βέβαια για το 50άρι, αφού έχει κινητήρα μοτοσικλέτας Triumph Street Triple 675 κυβικών!

Το Piaggio Ape (Μέλισσα στα ιταλικά) είναι ένα επαγγελματικό τρικυκλάκι, κάτι σαν τα «Πίτσος» που είχαμε παλιά κατά χιλιάδες στην Ελλάδα.

Στην πιο δημοφιλή εκδοχή του, το Ape έχει έναν αργόστροφο δίχρονο κινητήρα 50 κυβικών (αλλά προδιαγραφών ρύπων Euro 4, παρακαλώ). Ακόμη και στην πιο σπορ έκδοση Cross, με το ρολ-μπαρ ασφαλείας και άλλες μικρομετατροπές, το τρικυκλάκι τον ίδιο 50άρη κινητήρα έχει.

Piaggio Ape Cross 50

Όχι όμως εδώ. Τη θέση το μονοκύλινδρου «καβουρδιστηριού» έχει πάρει ένας 3κύλινδρος, 12βάλβιδος κινητήρας 675 κυβικών από μοτοσικλέτα Triumph Street Triple, ο οποίος αποδίδει 113 ίππους στις 11.250 στροφές! Τεράστιο άλμα, που απαίτησε επίσης αλλαγές στην ανάρτηση και στο πλαίσιο, που κόντυνε, χαμήλωσε κι ενισχύθηκε.
 
Η μετάδοση στον πίσω άξονα εξακολουθεί πάντως να γίνεται με αλυσίδα. Και η όλη διάταξη είναι η τέλεια συνταγή για ατελείωτες πλαγιολισθήσεις. Η καρότσα έχει φυσικά αφαιρεθεί και την αλλαγή στο χαρακτήρα του τρικύκλου σηματοδοτεί η αυτοκόλλητη μάσκα με τα διπλά φανάρια της… Lancia Delta Integrale!

Δείτε λοιπόν τον ειδικευμένο «χερά» Francesco Guerrini ντριφτάρει εντυπωσιακά στο χιόνι με τη σούπερ-Μέλισσα, στην παγωμένη πίστα του χιονοδρομικού κέντρου του Livigno, στη βόρεια Ιταλία. Κι αν δεν χορτάσετε πάντες, δείτε κι ένα παλιότερο video με τον Loris Rosati κι ένα παρόμοιο, αλλά «ασφάλτινο» super-Ape!

[Πηγή: ΝΜ2255]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube