Αston Martin: Τρίτος CEO μέσα σε μόλις τρία χρόνια!

Αston Martin: Τρίτος CEO μέσα σε μόλις τρία χρόνια!

Μετά από λιγότερα από δύο χρόνια θητείας ο CEO της Aston Martin, Tobias Moers, υπέβαλε την παραίτηση του. Την θέση του αναλαμβάνει ένας πρώην της Ferrari, ο Αmedeo Felisa.

Aston Martin

Ήταν τέλη Μαΐου του 2020 όταν η Aston Martin ανακοίνωσε ότι το πρώην αφεντικό της Mercedes-AMG, ο Tobias Moers, θα ήταν ο νέος CEO της μάρκας. Λιγότερα από δύο χρόνια μετά, ο Moers υπέβαλε την παραίτηση του και την θέση του αναλαμβάνει ο Αmedeo Felisa, πρώην CEO της Ferrari o οποίος το 2014 αποχώρησε από το Maranello μετά από 26 χρόνια.

Ρεπορτάζ που ήθελαν τον Moers να αποχωρεί από το Gaydon έκαναν τον γύρο του διαδικτύου από την αρχή της χρονιάς. Σύμφωνα με το Autocar, η αλλαγή στην ιεραρχία του Βρετανού κατασκευαστή είναι απόρροια των μέτριων οικονομικών αποτελεσμάτων και των πολλαπλών αποχωρήσεων από στελέχη της μάρκας.

Aston Martin

Το τέλος του Moers από την Aston Martin έρχεται μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της στρατηγικής εξηλεκτρισμού «Racing Green». Η τελευταία έχει ως στόχο το πρώτο plug-in του κατασκευαστή να κάνει ντεμπούτο το 2024, ενώ το 2025 θα παρουσιαστεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Aston Martin.

To 2026 όλα τα μοντέλα της θα είναι διαθέσιμα σε υβριδικές ή ηλεκτρικές εκδόσεις. Παράλληλα, από το 2030, όλα τα SUV και τα GT μοντέλα της θα εξηλεκτριστούν πλήρως. Τέλος,στόχος του Gaydon είναι να πετύχει μέχρι το 2039 ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube