Aston Martin: Τέλος τα χειροκίνητα κιβώτια από το 2022

Aston Martin: Τέλος τα χειροκίνητα κιβώτια από το 2022

Μόνο αυτόματο κιβώτιο για τις μελλοντικές Aston Martin.

Η Aston Martin θα σταματήσει να προσφέρει αυτοκίνητα με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων από το 2022 όπως άφησε να εννοηθεί σε δηλώσεις του ο Tobias Moers, CEO της βρετανικής φίρμας. Ο προηγούμενος CEO Andy Palmer ήταν υποστηρικτής της ιδέας ότι το μηχανικό κιβώτιο ταιριάζει με τον χαρακτήρα της Aston Martin θέλοντας να το διατηρήσει ως επιλογή, όμως ο αντικαταστάτης του, Tobias Moers, που προέρχεται από την Mercedes-AMG έχει διαφορετική άποψη.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο Moers ρωτήθηκε για το μέλλον του χειροκίνητου κιβωτίου απάντησε πως το αξιολόγησαν και κατέληξαν πως ο κόσμος δεν το χρειάζεται πια. Αυτό σημαίνει πως η ανανεωμένη Aston Martin Vantage που θα παρουσιαστεί το 2022 θα διατίθεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο, όπως και η υβριδική κεντρομήχανη Vanquish, κάτι που ισχύει ήδη για τις DB11, Vanquish και DBX.

Το κόστος για την διατήρηση του χειροκίνητου κιβωτίου στα μοντέλα της Aston Martin θα ήταν πολύ μεγάλο, καθώς η εταιρεία χρησιμοποιεί συστήματα κίνησης της AMG για τα μοντέλα της, τα οποία συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο. Έτσι, με τους νέους κανονισμούς ρύπων η βρετανική φίρμα θα έπρεπε να επενδύσει μεγάλα ποσά για μια επιλογή η οποία δεν συγκεντρώνει αρκετά μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον.

Να θυμίσουμε πως το 2019 η Aston Martin παρουσίασε την Vantage AMR, μια ειδική έκδοση του σπορτσκαρ που συνδυάζει V8 4,0 λίτρων απόδοσης 510 PS με χειροκίνητο κιβώτιο επτά σχέσεων της Graziano και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η κατάργηση του μηχανικού κιβωτίου θα καταστήσει τις τελευταίες Aston Martin που εξοπλίζονται με αυτό συλλεκτικές, παρόλο που η τάση της αγοράς κινείται αναμφίβολα προς την επικράτηση των αυτόματων κιβωτίων - ειδικά στα μοντέλα επιδόσεων.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube