Αποστολή: Το σκληροτράχηλο και σπαρτιάτικο Dacia MANIFESTO

Αποστολή: Το σκληροτράχηλο και σπαρτιάτικο Dacia MANIFESTO

H Dacia παρουσίασε το MANIFESTO, ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο για όλα τα τερέν, που όπως αναφέρει και το όνομά του, έχει σκοπό να αναδείξει τις αξίες που πρεσβεύει ο κατασκευαστής.

Ταξιδέψαμε μέχρι το Παρίσι για την εκδήλωση στην οποία η Dacia μας άνοιξε τα χαρτιά της και αποκάλυψε τα σχέδια και τις αξίες της για την επόμενη μέρα. O κατασκευαστής όμως δεν έμεινε εκεί, παρουσιάζοντας παράλληλα και το Dacia MANIFESTO, ένα πρωτότυπο για όλα τα τερέν που σύμφωνα με το εργοστάσιο έχει σκοπό να αναδείξει τις αξίες που πρεσβεύει η μάρκα.

Στόχος της είναι το νέο concept να ενσαρκώσει το όραμα της για ένα ουσιώδες, σκληροτράχηλο, προσιτό και φιλικό προς το περιβάλλον αυτοκίνητο. Δυστυχώς, το εκκεντρικό MANIFESTO δεν θα μπει στην παραγωγή, αλλά θα αποτελέσει ένα κινητό εργαστήριο για τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν από μοντέλα της Dacia στο μέλλον.

Dacia MANIFESTO

Σκοπός του MANIFESTO είναι να φέρει τους επιβάτες σε άμεση επαφή με τη φύση. Εξοπλίζεται μόνο με τα απαραίτητα, ξεχάστε παράθυρα, παρμπρίζ και πόρτες! Το εσωτερικό του που είναι πλήρως αδιάβροχο και χρησιμοποιεί φυσικά υλικά όπως ο φελλός που καλύπτει το ταμπλό.

Οι επιβάτες μπορούν να μετατρέψουν το smartphone τους σε σύστημα infotainment, ενώ στην καμπίνα υπάρχει το YouClip ένα πρακτικό σύστημα στο οποίο μπορούν να βασιστούν διάφορα αξεσουάρ και θα συναντήσουμε στα μοντέλα της μάρκας στο μέλλον. Παράλληλα, τα αφαιρούμενα καλύμματα των καθισμάτων μπορούν να μετατραπούν σε sleeping bags. 

Το Dacia MANIFESTO διαθέτει μια αφαιρούμενη μπαταρία που μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα μια οικιακή παροχή μετατρέποντας το σε πηγή ενεργείας.

Στο εμπρός μέρος υπάρχει μόνο ένα φωτιστικό σώμα που μπορεί να αφαιρεθεί και να χρησιμοποιηθεί σαν φακός, ενώ στην θέση τις πίσω πόρτας βρίσκεται μια επιφάνεια για εργασίες.

Όπως περιμένατε, το MANIFESTO είναι ηλεκτρικό και διαθέτει κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η μεγάλη απόστασή του από το έδαφος και τα ελαστικά που σε απαλλάσσουν από το φόβο κλαταρίσματος οπλίζουν το MANIFESTO με κορυφαίες εκτός δρόμου περγαμηνές.

Dacia MANIFESTO

Επιπλέον, το concept διαθέτει μια αφαιρούμενη μπαταρία που μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα μια οικιακή παροχή μετατρέποντας το σε πηγή ενεργείας. Χάρη σε όλα τα παραπάνω σύμφωνα με τη Dacia, το πρωτότυπο έχει ιδιαίτερα χαμηλό βάρος κάτι που μεταφράζεται αυτομάτως και σε χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Τέλος, μεγάλος μέρος του είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό και το Starkle, ένα νέο υλικό που έχει κατοχυρώσει η Dacia και προέρχεται από χρησιμοποιημένα και κατεργασμένα πολυμερή. Υλικό που θα χρησιμοποιηθεί αρκετά και στην επόμενη γενιά του Duster.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube