Απώλειες ύψους 8 δισ. ευρώ για το Groupe Renault το 2020

Απώλειες ύψους 8 δισ. ευρώ για το Groupe Renault το 2020

Τα οικονομικά αποτελέσματα του για το διαχειριστικό έτος 2020 ανακοίνωσε ο γαλλικός όμιλος, καταγράφοντας ζημιές της τάξεως των 8 δισ. ευρώ.

Το 2020, είναι μια χρονιά που το Groupe Renault, θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα. Ο γαλλικός όμιλος επηρεάστηκε σημαντικά, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του, από την πανδημία του κορονοϊού εμφανίζοντας σημαντικές ζημιές και μεγάλη μείωση των πωλήσεων. 

Συγκεκριμένα, οι ζημιές ανήλθαν στα 8 δισ. ευρώ, τα έσοδα του ομίλου μειώθηκαν κατά 22% (43,5 δισ., έναντι 55,5 δισ. το 2019), ενώ και οι πωλήσεις νέων οχημάτων υποχώρησαν κατά 21% στις 2,95 εκ. ταξινομήσεις παγκοσμίως.

«Το πρώτο 6μηνο του 2020 επηρεαστήκαμε σημαντικά από τον Covid-19, ανατρέψαμε ωστόσο το κλίμα στο δεύτερο μισό του έτους. Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά το πλάνο μας, να μειώσουμε τα κόστη μας και βελτιώσουμε την τιμολογιακή πολιτική μας. Προτεραιότητα μας είναι η κερδοφορία και και το cash flow, ώστε να επιτύχουμε όλα όσα προβλέπει το πλάνο «Renaulution». Το 2021 αναμένεται να είναι δύσκολο, δεδομένου ότι η πανδημία δε θα μας έχει εγκαταλείψει, είμαστε όμως έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις συλλογικά, διατηρώντας τη δυναμική πορεία μας προς την ανάκαμψη» σχολίασε σχετικά ο Luca de Meo, CEO του Groupe Renault.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube