Αποκάλυψη της Mercedes-Benz EQE στο σαλόνι του Μονάχου

Αποκάλυψη της Mercedes-Benz EQE στο σαλόνι του Μονάχου

Αναπτύσσοντας την ηλεκτρική της γκάμα, η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να αποκαλύψει ένα ακόμα EV, ονόματι EQE, το οποίο θα αποτελεί το ηλεκτρικό ισοδύναμο της E-Class.

Η πρεμιέρα του νέου αυτού μοντέλου έχει προγραμματιστεί για το Σεπτέμβριο, στα πλαίσια του 2021 IAA Munich Motor Show, που για φέτος αντικαθιστά το μεγάλο σαλόνι της Φρανκφούρτης. Η Mercedes-Benz θα επιδιώξει φυσικά την ανάλογη προβολή, με κύριο έκθεμα τη νέα EQE, ένα αμιγώς ηλεκτρικό σεντάν. 

Από τις δύο teaser εικόνες που δημοσίευσε ο Γερμανός κατασκευαστής μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη σιλουέτα του αυτοκινήτου, με την έντονα κυρτή οροφή, το φωτισμό LED που διατρέχει το πίσω μέρος και τα μυώδη πίσω φτερά, που δείχνουν να εξέχουν αρκετά από το υπόλοιπο αμάξωμα. 

Αντίστοιχα στο εσωτερικό του δεσπόζει η Hyperscreen, το γυάλινο ταμπλό με τις ενσωματωμένες έγχρωμες οθόνες που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στη μεγαλύτερη Mercedes-Benz EQS, έστω και αν αυτό δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Τα δύο οχήματα θα μοιράζονται αρκετά κοινά στοιχεία, όπως το πάτωμα (EVA).  

eqe

Βασισμένοι σε αυτό, θεωρούμε πως η νέα EQE θα έχει αντίστοιχα αυτονομία που θα ξεπερνά εύκολα τα 500 km, ενώ θα διατίθεται και σε αρκετές εκδόσεις ισχύος, με έναν ή δύο κινητήρες και κίνηση στους δύο ή και στους τέσσερις τροχούς. Η Mercedes-Benz κρατάει ακόμα κλειστά τα χαρτιά της, αναφορικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Ο Σεπτέμβριος όμως είναι κοντά, για την πλήρη αποκάλυψη της πέμπτης κατά σειρά ηλεκτρικής της πρότασης.
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube