Από την Converse σε κορυφαία θέση στην Maserati

Από την Converse σε κορυφαία θέση στην Maserati

Γιατί η FCA επέλεξε τον Davide Grasso για να αναλάβει ηγετικό ρόλο στην εταιρεία.

Σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τη Maserati, η Fiat Chrysler Automobiles προσέλαβε τον Davide Grasso, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Converse Sports Shoes που ανήκει στην Nike, στη θέση του Chief Operating Officer, ενώ καταλαμβάνει και θέση στο ΔΣ της εταιρείας. O Grasso θα φέρει στην Maserati «πλούσια εμπειρία στον τομέα ανάπτυξης των εμπορικών σημάτων», δήλωσε ο CEO της FCA Mike Manley.

Ο Grasso είναι αυτός που ως επικεφαλής του μάρκετινγκ οδήγησε την Converse σε μια παγκόσμια εμπορική επιτυχία και την έβαλε στην αγορά ως ένα ξεχωριστό προϊόν lifestyle, ενώ είχε διατελέσει και επικεφαλής μάρκετινγκ της Nike.

Ο σημερινός COO της Maserati, o Harald Wester, αναβαθμίζεται σε εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας. Παράλληλα, πέρα από τις αρμοδιότητές που ήδη έχει ως τεχνικός διευθυντής θα είναι και αποκλειστικά υπεύθυνος για την εξέλιξη των των συστημάτων μετάδοσης κίνησης παγκοσμίως για την FCA, όπως και γενικότερα για την τεχνολογία των οχημάτων του ομίλου

Το επιχειρηματικό σχέδιο της FCA στοχεύει στην αύξηση των ετήσιων πωλήσεων της Maserati σε 100.000 μέχρι το 2022, με τη δημιουργία νέων μοντέλων, όπως ένα SUV μεσαίου μεγέθους, όπως και της Alfieri. Πέρυσι, η Maserati είχε πουλήσει 35.900 αυτοκίνητα, έναντι  51.500 το 2017.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube