Από τη Συμμαχία Renault-Nissan ο νέος CEO της Citroën

Από τη Συμμαχία Renault-Nissan ο νέος CEO της Citroën

O Vincent Cobee παίρνει τη θέση της Linda Jackson - Αλλαγή και στην ηγεσία της DS Automobiles.

Ο όμιλος PSA ονόμασε τον Vincent Cobee, πρώην εκτελεστικό μέλος της συμμαχίας της Renault-Nissan, ως CEO της Citroën, αντικαθιστώντας την Linda Jackson, η οποία θα αναλάβει στρατηγικό ρόλο εντός του ομίλου.

Η PSA δήλωσε επίσης ότι η Beatrice Foucher, άλλο πρώην εκτελεστικό μέλος της Συμμαχίας της Renault-Nissan, θα αναλάβει της θέση του διευθύνοντος συμβούλου της DS Automobiles, αντικαθιστώντας τον Yves Bonnefont.

Η Jackson, η οποία ήταν στο τιμόνι της Citroën από το 2014, θα αναλάβει το (δύσκολο) έργο να υποστηρίξει τη διαφοροποίηση των εμπορικών σημάτων της PSA και θα αναφέρεται  στον CEO Carlos Tavares. Το Groupe PSA τον περασμένο μήνα υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης για τη συγχώνευση με τη Fiat Chrysler Automobiles. Η συγχωνευμένη PSA-FCA θα έχει περισσότερες από δώδεκα μάρκες.

Ο Cobee, γάλλος υπήκοος, εγκατέλειψε τη Mitsubishi τον Απρίλιο του 2019 ως μέρος μιας ευρύτερης ανακατατάξεως μεταξύ των κορυφαίων στελεχών της Συμμαχίας. Εντάχθηκε στη Citroën ως αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος τον Οκτώβριο του 2019.

Η τελευταία θέση του Cobee ήταν αυτή του υπεύθυνου στρατηγικής προϊόντων της Mitsubishi Motors, θέση που κατείχε από το 2017 μέχρι τον Απρίλιο του 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube