Απεβίωσε ο Eiji Toyoda σε ηλικία 100 ετών

Απεβίωσε ο Eiji Toyoda σε ηλικία 100 ετών

Σε ηλικία 100 ετών έφυγε από την ζωή ένας εκ των θεμελιωτών της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας και της Toyota.

Ο Eiji Toyoda, που ηγήθηκε της εξάπλωσης της ιαπωνικής φίρμας στις ΗΠΑ και ήταν ο μακροβιότερος πρόεδρός της, πέθανε σήμερα από πρόβλημα στην καρδιά.

Κατά τη διάρκεια της 57χρονης καριέρας του, ο νεαρότερος ξάδερφος του ιδρυτή της Toyota Motor βοήθησε χάρη στη διορατικότητά του και στις ενέργειες του να αναστηλωθεί όλη η αυτοκινητοβιομηχανία και να ακολουθήσει τον τρόπο μαζικής παραγωγής της Toyota. Βέβαια, είχε πάρει ιδέα του τι σημαίνει μαζική παραγωγή οχημάτων, καθώς η Toyota την δεκαετία του '50 είχε συνεργαστεί με τη Ford, εποχή που η Ford παρήγαγε τέσσερις φορές περισσότερα αυτοκίνητα από την Toyota. Προχώρησε όμως την ιδέα της μαζικής παραγωγής μερικά βήματα παραπέρα και τις τελευταίες δεκαετίες πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ακολούθησαν τον τρόπο του.

Ο Eiji Toyoda έγινε πρόεδρος της Toyota Motor Co. το 1967 και τελείωσε τη θητεία του 15 χρόνια μετά, το1982, μένοντας στην Ιστορία ως ο μακροβιότερος πρόεδρος της φίρμας. Το 1982, η Toyota Motor και η Toyota Motor Sales Co. συγχωνεύθηκαν και δημιούργησαν την Toyota Motor Corp., με τον Toyoda να γίνεται πρόεδρος για άλλα δέκα χρόνια, μέχρι το 1992.

Η καριέρα του έχει σημαδευτεί από την επιτυχημένη εμπορική καριέρα της Corolla, αλλά και της Lexus, καθώς ο Eiji Toyoda αποτελεί το δημιουργό και εμπνευστή της πολυτελούς θυγατρικής της ιαπωνικής φίρμας.

Από το 1992 που συνταξιοδοτήθηκε έως και σήμερα που απεβίωσε, ο Eiji Toyoda απολάμβανε τον τίτλο του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.

[Πηγή Bloomberg]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube