To αντι-Golf της Škoda θα λέγεται Scala

To αντι-Golf της Škoda θα λέγεται Scala

O αντικαταστάτης του Rapid απέκτησε και επισήμως όνομα. 

Πρόκειται στην ουσία για τον αντικαταστάτη του Škoda Rapid που θα είναι ένα συνολικά αναβαθμισμένο hatchback για να διεκδικήσει μερίδιο αγοράς από τα Focus και Golf.
Αφού μας αρχικά μας έδωσε κάποιες ιδέες για το πώς θα είναι σχεδιαστικά το αυτοκίνητο, τώρα προχώρησε στην αποκάλυψη του ονόματός του: Και το όνομα αυτού λοιπόν, Scala. 
«Με το νέο Scala ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο στην κόμπακτ κατηγορία για τη Škoda. Αυτή είναι μια εντελώς νέα εξέλιξη που θέτει τα πρότυπα στην κατηγορία όσον αφορά στην τεχνολογία, στην ασφάλεια και στο σχεδιασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Bernhard Maier.

Η Škoda λέει ότι θα είναι το πρώτο της μοντέλο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB A0 του VW Group, η οποία χρησιμοποιείται στο νέο Polo και το επερχόμενο T-Cross. Πάνω στην ίδια πλατφόρμα θα βασιστούν επίσης το επόμενο Fabia του 2020 και το μικρό crossover/SUV της Škoda, για το οποίο μας προϊδέασε το πρωτότυπο Vision X.

sc

Οι Τσέχοι λένε ότι, χάρη στην καινούργια πλατφόρμα, το νέο μικρομεσαίο χάτσμπακ θα έχει «μαζεμένες εξωτερικές διαστάσεις και γενναιόδωρους εσωτερικούς χώρους». Θα είναι επίσης εφοδιασμένο με «πολλά, καινοτόμα για αυτήν την κατηγορία, συστήματα υποβοήθησης του οδηγού». Τέλος, στο μοντέλο αυτό θα ντεμπουτάρει και το σύστημα πολυμέσων της επομένης γενιάς, που θα είναι «αιχμής» και θα τοποθετηθεί στη συνέχεια και σε άλλα μοντέλα του ομίλου.

Θα προσφέρεται μια αρκετά μεγάλη γκάμα κινητήρων βενζίνης και ντίζελ, που θα περιλαμβάνει τον 3κύλινδρο 1.0 TSI των 85 και 110 PS καθώς και τον 1.5 TSI Evo των 130 ή 150 PS. Υβριδικά συστήματα, όπως αυτά του επερχόμενου VW Golf VIII, δεν θα προσφέρονται στις καθημερινές εκδόσεις, λόγω υψηλού κόστους, αλλά ψιθυρίζεται ότι θα υπάρξει και μια κορυφαία σπορ έκδοση RS με τον 1.5 TSI σε συνδυασμό με ηλεκτρικό μοτέρ, που θα αποδίδουν συνδυαστικά έως και 245 PS.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube