Άνοιξε τις πύλες του το ανασχεδιασμένο μουσείο της Lamborghini

Άνοιξε τις πύλες του το ανασχεδιασμένο μουσείο της Lamborghini

Tα 60α της γενέθλια γιορτάζει φέτος η Lamborghini και για το λόγο αυτό επανασχεδιάζει το επιβλητικό της μουσείο στις εγκαταστάσεις της στην San’t Agata.

Φέτος η Lamborghini συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή της και προκειμένου να επιδείξει την ιστορία της από το 1963 έως και σήμερα, ανασχεδίασε το μουσείο της στις κεντρικές τις εγκαταστάσεις στην San’t Agata.

Το ανασχεδιασμένο μουσείο εκτείνεται σε έναν πολυεπίπεδο χώρο και περιλαμβάνει συνολικά 19 από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην 60χρονη ιστορία της.

Lamborghini Museum

Τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία για την προβολή της ιστορίας της φίρμας, τα αυτοκίνητα αυτά βρίσκονται πάνω σε νέα αστραφτερά λευκά πατώματα και τοίχους. Αντίθετα με το παρελθόν του μουσείου, δε θα δείτε πάνω σε τοίχους αυτοκίνητα, όπως την Diablo GT... 

Σε μια νέα ενότητα στο χώρο του μουσείου, με την ονομασία  «The Future Began In 1963», υπογραμμίζεται η γέννηση και η εξέλιξη της εταιρείας, αναδεικνύοντας ορόσημα και σημαντικά μοντέλα μέσα σε αυτή την 60ετή πορεία της.  

Η δομή του μουσειακού χώρου, χωρίζεται σε τρεις κύριες κατηγορίες. Στην Heritage ενότητα θα δει κανείς τα πιο σημαντικά μοντέλα που την έκαναν γνωστή στον κόσμο, όπως την Miura, Countach, την Espada, την Urraco και το «τέρας» LM 002

Lambo Museum

Στην ενότητα Contemporary παρουσιάζονται τα βασικότερα μοντέλα της Lamborghini για τα τελευταία 20 χρόνια και θα δει κανείς σε αυτό το χώρο μοντέλα από την Diablo GT έως και τη νεότερη Urus

Στο 3ο και πιο ιδιαίτερο χώρο του μουσείου με την ονομασία Few-Off παρουσιάζονται κάποια από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα που έχει κατασκευάσει η Lamborghini, όπως η Reventon, η Sesto Elemento και το τελευταίο δημιούργημά της, η Countach LPI.  

Όπως είναι λογικό, στο ανασχεδιασμένο μουσείο, το δικό τους χώρο έχουν βρει και μερικοί από τους πιο σημαντικούς V12 κινητήρες στην ιστορία της Lamborgini.

Lambo Museum

Το μουσείο περιλαμβάνει επίσης ιστορικές εκθέσεις με πληροφορίες για όλη την πορεία της φίρμας, από την επέκτασή της έως και το γάμο της με την Audi το 2001. Υπάρχουν επίσης διαδραστικοί χώροι και ένας ακόμα ιδιαίτερος χώρος με τα αγωνιστικά αυτοκίνητά της.

Το ανασχεδιασμένο μουσείο της πάντως, η Lamborghini σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για πολλές ειδικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2023, χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με αυτές.  

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE