Η Lamborghini Miura P400 S του Little Tony από το Polo Storico

Η Lamborghini Miura P400 S του Little Tony από το Polo Storico

Το ειδικό τμήμα της Lamborghini ανακατασκεύασε πλήρως το συλλεκτικό μοντέλο που αγόρασε το 1971 ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής.

Μετά από την εκπληκτική Lamborghini Miura του Jean Todt που παρουσιάστηκε στην έκθεση Rétromobile, το τμήμα Polo Storico ανέλαβε την ανακατασκευή μιας Lamborghini Miura P400 S (1971) η οποία ανήκε στον Ιταλό τραγουδιστή Little Tony.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης Antonio Ciacci, γνωστός από το καλλιτεχνικό του όνομα Little Tony, παρέλαβε την Miura P400 S το 1971 στο κρατίδιο San Marino, ενώ δύο χρόνια αργότερα το μοντέλο απέκτησε πινακίδες της Ρώμης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Lamborghini Miura SV του Jean Todt στην έκθεση Rétromobile

Miura

Σήμερα, 48 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της, η γαλάζια Miura - μια από τις έξι που βάφτηκαν σε απόχρωση Azzurro Mexico - μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο της Sant'Agata Bolognese. Το τμήμα Polo Storico προμήθευσε όλα τα εξαρτήματα, τις πληροφορίες και την τεχνογνωσία του έτσι ώστε η ανακατασκευή του κλασσικού μοντέλου να γίνει με απόλυτη πιστότητα στις μεθόδους παραγωγής εκείνης της εποχής.

Ο Ιταλός συλλέκτης στον οποίο ανήκει σήμερα η πανέμορφη Miura έχει αγοράσει τρία παραδείγματα του συγκεκριμένου μοντέλου και θα συμμετέχει στο φετινό Villa d'Este.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube