Η Lamborghini Miura P400 S του Little Tony από το Polo Storico

Η Lamborghini Miura P400 S του Little Tony από το Polo Storico

Το ειδικό τμήμα της Lamborghini ανακατασκεύασε πλήρως το συλλεκτικό μοντέλο που αγόρασε το 1971 ο διάσημος Ιταλός τραγουδιστής.

Μετά από την εκπληκτική Lamborghini Miura του Jean Todt που παρουσιάστηκε στην έκθεση Rétromobile, το τμήμα Polo Storico ανέλαβε την ανακατασκευή μιας Lamborghini Miura P400 S (1971) η οποία ανήκε στον Ιταλό τραγουδιστή Little Tony.

Ο πρώτος ιδιοκτήτης Antonio Ciacci, γνωστός από το καλλιτεχνικό του όνομα Little Tony, παρέλαβε την Miura P400 S το 1971 στο κρατίδιο San Marino, ενώ δύο χρόνια αργότερα το μοντέλο απέκτησε πινακίδες της Ρώμης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Η Lamborghini Miura SV του Jean Todt στην έκθεση Rétromobile

Miura

Σήμερα, 48 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της, η γαλάζια Miura - μια από τις έξι που βάφτηκαν σε απόχρωση Azzurro Mexico - μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο της Sant'Agata Bolognese. Το τμήμα Polo Storico προμήθευσε όλα τα εξαρτήματα, τις πληροφορίες και την τεχνογνωσία του έτσι ώστε η ανακατασκευή του κλασσικού μοντέλου να γίνει με απόλυτη πιστότητα στις μεθόδους παραγωγής εκείνης της εποχής.

Ο Ιταλός συλλέκτης στον οποίο ανήκει σήμερα η πανέμορφη Miura έχει αγοράσει τρία παραδείγματα του συγκεκριμένου μοντέλου και θα συμμετέχει στο φετινό Villa d'Este.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube

Videos από το DRIVE