Ανάκληση της Jaguar i-Pace

Ανάκληση της Jaguar i-Pace

Μια αστοχία στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας από τα φρένα θα μπορούσε να επιμηκύνει την απόσταση φρεναρίσματος του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με την NHTSA -την αμερικανική υπηρεσία οδικής ασφάλειας- 3.083 Jaguar i-Pace μπορούν δυνητικά να επηρεαστούν από ένα ηλεκτρικό πρόβλημα στο σύστημα ανάκτησης ενέργειας από τα φρένα. 

Κατά τη διαδικασία της ανάκλησης που ξεκίνησε, ο κατασκευαστής λέει ότι μια δυσλειτουργία του συστήματος ανάκτησης ενέργειας μέσω των φρένων μπορεί να προκληθεί μια «χρονική καθυστέρηση μεταξύ του σημείου που ο οδηγός φρενάρει και του σημείου που αρχίζει να επιβραδύνει το αυτοκίνητο». Μια κατάσταση που αυξάνει τον κίνδυνο ατυχήματος, εξ ου και η δρομολόγηση της ανάκλησης.

Ξεκάθαρα πρόβλημα λογισμικού, η θεραπεία αποτελείται από μια απλή ενημέρωση του συστήματος. Η Jaguar i-Pace δυστυχώς στερείται συστήματος ενημέρωσης μέσω web (over-the-air), οπότε οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες θα πάνε αναγκαστικά σε μία από τις αντιπροσωπείες της βρετανικές φίρμας για να ολοκληρώσουν τη ενημέρωση.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube