Ανάκληση για το ηλεκτρικό Polestar 2

Ανάκληση για το ηλεκτρικό Polestar 2

Οι πρώτοι πελάτες παρέλαβαν τα Polestar 2, την ηλεκτρική μπερλίνα της θυγατρικής της Volvo, τον περασμένο Ιούλιο, αλλά ήδη και τα 2.200 αυτοκίνητα σε κυκλοφορία ανακλήθηκαν.

 Polestar 2

Η αιτία της ανάκλησης για το Polestar 2 είναι η πιθανή αιφνιδιαστική διακοπή λειτουργίας του αυτοκινήτου εν κινήσει και η αδυναμία επανεκκίνησής του. Χωρίς αντίκτυπο σε άλλα συστήματα του αυτοκινήτου, η βλάβη θα μπορούσε να προκληθεί από ανωμαλία του λογισμικού στη μονάδα ελέγχου της ενέργειας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός στις τρεις γνωστές περιπτώσεις όπου συνέβη το φαινόμενο.

Οι κάτοχοι του Polestar 2 πρέπει να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους σε ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευής για αναβάθμιση στο λογισμικό που θα αναιρέσει την πιθανότητα μιας τέτοιας δυσλειτουργίας. Ο κατασκευαστής έχει ήδη ενημερώσει τους πελάτες του και αυτήν τη στιγμή οργανώνει την αποκατάσταση.

Να θυμίσουμε ότι η ηλεκτρική μπερλίνα της Polestar, που μπορεί να διανύσει μέχρι και 470 χιλιόμετρα με μια φόρτιση της μπαταρίας των 78 kWh, δεν διατίθεται στην Ελλάδα, αλλά και σε κάποιες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Πάντως, το Polestar 2 αποτελεί εμπορική επιτυχία που ξεπερνά τις προσδοκίες της εταιρείας, η οποία ανακοίνωσε αρκετούς μήνες αναμονής για να ανταποκριθεί στις μέχρι στιγμής παραγγελίες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube