Ανάκληση για τις Lamborghini Aventador και Veneno

Ανάκληση για τις Lamborghini Aventador και Veneno

Η Lamborghini επιδιορθώνει το σύστημα τροφοδοσίας των 5.900 Aventador και των 12 Veneno που κυκλοφορούν, για να μη λαμπαδιάζουν στα φανάρια.

Η συνήθεια πολλών ιδιοκτητών μοντέλων της Lamborghini να μαρσάρουν με το αυτοκίνητό τους σταματημένο, γνωρίζουμε πως κάποιες φορές έχει καυτά αποτελέσματα. Τώρα μια ανάκληση έχει σκοπό να μειώσει αυτό το φαινόμενο.

Όχι βέβαια να πείσει τους εν λόγω ιδιοκτήτες να μην γκαζώνουν σταματημένοι, αλλά να μειώσει την πιθανότητα πρόκλησης φωτιάς από αυτή την ενέργεια. Το πρόβλημα σύμφωνα με τη Lamborghini εντοπίζεται στο κύκλωμα αναθυμιάσεων καυσίμου. Όταν το ρεζερβουάρ είναι γεμάτο, οι αναθυμιάσεις μπορεί να έρθουν σε επαφή με τα καυτά καυσαέρια του κινητήρα και να αναφλεγούν, ιδιαίτερα σε αυτοκίνητα με «μη εγκεκριμένα aftermarket συστήματα εξάτμισης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Νόμος θα απαγορεύσει το μαρσάρισμα των supercars στο Λονδίνο

Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί τραυματισμοί ως συνέπεια αυτής της κακοτεχνίας, ενώ οι εκπρόσωποι της Lamborghini δεν σχολιάζουν ούτε καν αν πράγματι έχουν υπάρξει περιστατικά φωτιάς σε μοντέλο τους που να οφείλονται σε αυτή. Όμως καλού-κακού, αποφάσισαν να τη διορθώσουν.

Στα μοντέλα που επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση περιλαμβάνονται 6.500 Lamborghini Aventador συμβατικές, Roadster [video] και SV, αλλά και οι 12 εξωτικές Lamborghini Veneno (τρεις κουπέ και εννιά roadster) που κόστιζαν περισσότερα από €3 εκατ. ως καινούργιες.

[Πηγή: Automotive News]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube