Λονδίνο: Νόμος θα απαγορεύσει το μαρσάρισμα των supercars

Λονδίνο: Νόμος θα απαγορεύσει το μαρσάρισμα των supercars

Το ουρλιαχτό ενός V12 είναι μελωδία στα αυτιά μας όμως σίγουρα κάποιοι ενοχλούνται. Ειδικά όταν το ακούν ακριβώς δίπλα τους, στο κέντρο του Λονδίνου.

Η βρετανική πρωτεύουσα ταλαιπωρείται από ιδιοκτήτες supercars που τριγυρνάνε στις γειτονιές του κέντρου τής στροφάροντας τους φασαριόζικους κινητήρες τους. Και όπως φαίνεται, αυτό σύντομα θα απαγορευτεί με νόμο.

Το Λονδίνο έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε πρωτεύουσα των supercars. Πλούσιοι από όλο τον κόσμο βολτάρουν στο κέντρο του καθημερινά με ό,τι πιο ακριβό μπορούν να αγοράσουν από τη γκάμα των Ferrari, Lamborghini, Porsche, Bugatti και Σια. Και πολλοί από αυτούς, για να τραβήξουν ακόμα περισσότερα βλέμματα πάνω τους, συχνά στροφάρουν τα μοτέρ τους κοντά στον κόφτη. Σε συνδυασμό με μια ελεύθερη εξάτμιση που φιμώνει πολύ λιγότερο τον ήχο και επιτρέπει να εμφανιστούν ακόμα και φλόγες, σίγουρα ικανοποιούν τους θαυμαστές των αυτοκινήτων τους. Αλλά όπως είναι φυσικό, αυτό το φαινόμενο είναι εξαιρετικά ενοχλητικό για τους περισσότερους κατοίκους της πόλης.

Τα δημοτικό συμβούλιο του Kensington & Chelsea, της περιοχής του Λονδίνου που αντιμετωπίζει κυρίως αυτό το πρόβλημα, αναγνωρίζει πλέον ότι επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Εκτός από ενοχλητική όμως, αυτού του είδους η συμπεριφορά έχει αρνητική επίδραση και στο περιβάλλον. Δεν είναι δυνατόν σε μια πόλη που λαμβάνει μέτρα για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως το Λονδίνο, να υπάρχουν οδηγοί που όχι μόνο αφήνουν τα αυτοκίνητά τους για ώρες παρκαρισμένα με αναμμένο κινητήρα, αλλά επιπλέον μαρσάρουν συνεχώς χωρίς νόημα. Άλλωστε και όταν μετακινούνται, οι συγκεκριμένοι οδηγοί επιταχύνουν όσο γρηγορότερα μπορούν από διασταύρωση σε διασταύρωση, οπότε τίθεται και θέμα ασφάλειας των πεζών και των ποδηλατών.



Το συμβούλιο σκοπεύει να λάβει μέτρα για τον περιορισμό τέτοιων φαινομένων. Πιο συγκεκριμένα, προτείνει τη θέσπιση μέτρων με τη μορφή ενός κανονισμού για την προστασία δημόσιων χώρων (Public Spaces Protection Order) στην περιοχή του Knightsbridge όπου παρατηρείται κυρίως το πρόβλημα, γύρω από το πολυκατάστημα Harrods. Έτσι, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αναμένεται να απαγορευτούν συνολικά 11 ενοχλητικές ενέργειες, από το μαρσάρισμα, την έντονη επιτάχυνση και τη χρήση κόρνας, μέχρι την οδήγηση σε κονβόι, την άσκοπη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και την εν γένει προκλητική συμπεριφορά. Οι παραβάτες αρχικά θα δέχονται πρόστιμα, ενώ σε περίπτωση επανάληψης του παραπτώματος θα προβλέπεται μέχρι και κατάσχεση του οχήματος.

«Έχουμε μεγάλο πρόβλημα εδώ και κάποια χρόνια. Η περιοχή δέχεται κοντράκηδες (boy-racers) από τις χώρες του Κόλπου που κάνουν εκκωφαντικό θόρυβο με τα supercars τους», δήλωσε ο επικεφαλής του συμβουλίου του Kensington & Chelsea, Nick Paget-Brown. «Οι κάτοικοι έχουν ανεχθεί πολλά, εδώ και πολύ καιρό». Ο Quentin Marshall, μέλος του τοπικού συμβουλίου και του Συντηρητικού κόμματος, ανέφερε ότι «Γίνεται φασαρία όλη την ημέρα, αλλά τα πράγματα είναι χειρότερα το απόγευμα και το βράδυ. Τότε είναι πιο ενοχλητικό το φαινόμενο». Ο Max Engelhard, ένας κάτοικος που έχει την ατυχία να μένει δίπλα στο Harrods, παραπονιέται ότι «γύρω από το Harrods βολτάρουν συνεχώς Lamborghini με πινακίδες Κουβέιτ, και αντιμετωπίζουν το τετράγωνό μου σαν πίστα...».

[Πηγή: The Telegraph]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube