Ανακατασκευή μιας Carrera GT από την Porsche Classic

Ανακατασκευή μιας Carrera GT από την Porsche Classic

Το υπεραυτοκίνητο επέστρεψε σε κατάσταση καινούριου και βάφτηκε σε μοναδική απόχρωση μετά από ειδική παραγγελία Αμερικανού συλλέκτη

Η Porsche Classic παρουσίασε μια πολύ ιδιαίτερη Carrera GT που ανακατασκευάστηκε πλήρως μετά από ειδική παραγγελία ενός συλλέκτη από τις Η.Π.Α.

Το μοντέλο αποσυναρμολογήθηκε και κάθε εξάρτημα του μελετήθηκε λεπτομερώς και είτε επισκευάστηκε, είτε αντικαταστάθηκε, έτσι ώστε να επιστρέψει σε κατάσταση καινούριου.

Όπως δήλωσε ο Uwe Makrutzki, υπεύθυνος του τμήματος αναπαλαιώσεων της Porsche Classic στη Στουτγκάρδη, "Επειδή η επίστρωση σε παλαιότερα ανθρακονημάτινα μέρη συνήθως κιτρινίζει και ξεθωριάζει, δαπανήσαμε 350 ώρες για τη λείανση και επαναβαφή όλων των ανθρακονημάτινων μερών συμπεριλαμβανομένου του monocoque σασί."

Porsche Carrera GT

Το υπεραυτοκίνητο βάφτηκε σε απόχρωση Oak Green Metallic, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δεκαετία του '70 και δεν ήταν ποτέ διαθέσιμη για την Carrera GT, κάνοντας το συγκεκριμένο παράδειγμα μοναδικό.

Μεγάλη προσοχή δόθηκε στις πεντάκτινες ζάντες από μαγνήσιο που ήταν σήμα κατατεθέν του μοντέλου από όταν παρουσιάστηκε το 2003. Οι μηχανικοί από το Porsche R&D center στο Weissach διαπίστωσαν πως η λείανσή του δαχτυλιδιού θα αποδυνάμωνε το υλικό και έτσι οι τεχνικοί της Porsche Classic χρειάστηκε να βρουν άλλους τρόπους για να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τελικώς, η γυαλιστερή εμφάνιση του δαχτυλιδιού που θυμίζει χρώμιο, είναι αποτέλεσμα επίστρωσης με ασήμι μέσω μιας διαδικασίας που δεν είχε ξαναχρησιμοποιηθεί στην κατασκευή αυτοκινήτων περιορισμένης παραγωγής. Για αποφυγή της οξείδωσης τοποθετήθηκε ένα επιπλέον στρώμα από διάφανο βερνίκι για προστασία της πανάκριβης ζάντας. Τέλος, οι πέντε ακτίνες της βάφτηκαν σε χρυσό και το κεντρικό στέλεχος wheel-lock που φέρει το έμβλημα της Porsche σε ασημένιο και μπλε.

Porsche Carrera GT

Εκτός από τις ζάντες, το χρυσό χρώμα συναντάται και στα γράμματα πάνω στις δαγκάνες, στο έμβλημα Carrera GT, στο κάλυμμα του κινητήρα αλλά και στη διακριτική λωρίδα στην κορυφή του τιμονιού. Τα καθίσματα έχουν επενδύσεις από μπορντό δέρμα,πράσινο μέταλλο και καρό ύφασμα στο εσωτερικό, με την καμπίνα να είναι γεμάτη από ακάλυπτα ανθρακονήματα.

Η πλέον ολοκαίνουρια Carrera GT παρουσιάστηκε στο Porsche Experience Center στην Ατλάντα σε μια εκδήλωσε με 100 καλεσμένους, λίγο πριν παραδοθεί στον ιδιοκτήτη της. Το τμήμα Porsche Classic αναλαμβάνει μοντέλα της Porsche που παρήχθησαν τουλάχιστον 10 χρόνια πριν, ενώ από το 2016 είναι υπεύθυνο και για τα γνήσια ανταλλακτικά της Carrera GT.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube