Ανάκαμψη της αγοράς σε πέντε με έξι χρόνια, λέει ο CEO της Ford Ευρώπης, Stephen Odell

Ανάκαμψη της αγοράς σε πέντε με έξι χρόνια, λέει ο CEO της Ford Ευρώπης, Stephen Odell

Η αγορά δείχνει να ανατάσσει την απόκλισή της μέσα στο 2014, αλλά για την πλήρη εξυγίανσή της θα χρειαστεί τουλάχιστον μια 5ετία, δηλώνει ο Stephen Odell.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ford Ευρώπης, Stephen Odell, αναμένει την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου να ανακάμψει σε πέντε με έξι χρόνια, όπως έγραψε ότι δήλωσε μια γερμανική εφημερίδα.  

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι η απόκλιση προς τα κάτω θα πάρει τέλος στο δεύτερο μισό του 2013. Ωστόσο, για την πλήρη ανάκαμψη της αγοράς, εκτιμούμε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον πέντε με έξι χρόνια», παρατήρησε ο Odell όπως αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ο Odell και η Ford εκτιμούν ότι οι πωλήσεις στις 19 δυτικοευρωπαϊκές χώρες θα είναι 13,5 εκατ. αυτοκίνητα για το 2013, τεράστια απόκλιση σε σχέση με το 18 εκατ. του 2007. Και συμπλήρωσε ότι αναμένει η Ford να χάσει €1,35 εκατ. στην Ευρώπη.

Το περασμένο Οκτώβριο, η Ford είχε δηλώσει ότι εξετάζει το κλείσιμο τριών εργοστασίων και την περικοπή 6.200 εργαζομένων στην Ευρώπη μέχρι το 2104. Ερωτώμενος ο Odell για το θέμα, απάντησε ότι δεν αναμένει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα αναδιάρθρωσης. «Αλλά συνεχίζουμε να κρατάμε την παραγωγή σε ισορροπία με τη ζήτηση», κατέληξε ο Odell.

[Πηγή Automotive News Europe

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube