Ανακαλούνται σχεδόν 70.000 Chevrolet Bolt για μπαταρίες

Ανακαλούνται σχεδόν 70.000 Chevrolet Bolt για μπαταρίες

Αφού σημειώθηκαν πολλά ατυχήματα και με τις μπαταρίες του ηλεκτρικού αυτοκινήτου της και η NHTSA άνοιξε φάκελο έρευνας, η General Motors αποφάσισε να ανακαλέσει δεκάδες χιλιάδες Chevrolet Bolt.

Chevrolet Bolt 2020

Τα προβλήματα με τις μπαταρίες δεν επηρεάζουν και ταλανίζουν μόνο τους Ασιάτες και Ευρωπαίους κατασκευαστές. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η General Motors μόλις ανακοίνωσε την ανάκληση 68.667 Chevrolet Bolt λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

«Οι συστοιχίες από τις μπαταρίες των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων μπορούν δυνητικά να προκαλέσουν καπνό και να αναφλεγούν […] αυτό μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το όχημα και να δημιουργήσει μια εκτεταμένη πυρκαγιά εάν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο σε γκαράζ ή κοντά στο σπίτι», αναφέρει σε ενημερωτική αναφορά της η NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), ο αμερικανικός φορέας που είναι υπεύθυνος για την οδική ασφάλεια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πάνω από 50.000 οχήματα επηρεάζονται από την εκστρατεία.

Η NHTSA για τον συγκεκριμένο φάκελο κατέγραψε πέντε πυρκαγιές με δύο τραυματίες. Τουλάχιστον μία από τις πυρκαγιές εξαπλώθηκε και έβαλε φωτιά σε ένα σπίτι. «Μέχρι να επισκευαστούν τα ανακληθέντα οχήματα, το ασφαλέστερο μέρος για να τα σταθμεύετε είναι έξω και μακριά από σπίτια», συνιστά ο αμερικανικός οργανισμός.

Κατασκευασμένα μεταξύ του 2017 και του 2019, τα ύποπτα Bolt θα πρέπει να επιστρέψουν σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο για αποκατάσταση. Σύμφωνα με το Detroit News, η αναβάθμιση αφορά τον περιορισμό της φόρτισης στο 90% για να περιορίσει αντίστοιχα ο κίνδυνος υπερθέρμανσης. Μια προσωρινή λύση που θα επιτρέψει στον κατασκευαστή να εξοικονομήσει χρόνο έως ότου εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος.

Στο μεταξύ, η LG μπαίνει ξανά υπό το μικροσκόπιο. Προμηθευτής των κυψελών του Bolt, ο κορεατικός όμιλος συνδέεται επίσης με την εκστρατεία ανάκλησης που επηρεάζει τα ηλεκτρικά Hyundai Kona των οποίων τα προβλήματα δείχνουν παρόμοια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube