Chevrolet Bolt
node/40140

Chevrolet Bolt: Αντικείμενο έρευνας για πιθανότητα πυρκαγιάς

Τρία Chevrolet Bolt έγιναν παρανάλωμα του πυρός στις ΗΠΑ, με τη NHTSA να ανοίγει φάκελο έρευνας για την πιθανότητα ανάκλησης του αμερικανικού μοντέλου.

Μια διαδοχή πυρκαγιών με πιθανή υπαίτια κάποια κακοτεχνία του Chevrolet Bolt οδήγησε τη NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) να ξεκινήσει έρευνα που θα εστιάζει σε αυτοκίνητα που παραδόθηκαν μεταξύ 2017 και 2020. Δηλαδή, σχεδόν σε 78.000 κομμάτια του μοντέλου.

Το σενάριο που αναφέρθηκε στον αμερικανικό φορέα που είναι υπεύθυνος για την οδική ασφάλεια φαίνεται να επαναλαμβάνεται. Ενώ το αυτοκίνητο ήταν ακινητοποιημένο για λίγο, η πυρκαγιά φέρεται να ξεκκινά από την μπαταρία και να εξαπλώνεται στην καμπίνα των επιβατών, στο ύψος του πίσω καθίσματος.

Ένας από τους ιδιοκτήτες καμένου Bolt είπε ότι χρειάστηκε να μισθώσει εξειδικευμένη εταιρεία για να απαλλάξει το σπίτι του από την αιθάλη λόγω της εγγύτητας του συμβάντος.

Η NHTSA δεν γνωρίζει ακόμη την αιτία του προβλήματος. Η General Motors δήλωσε ότι συνεργάζεται με τον εθνικό φορέα, ενώ ταυτόχρονα διεξάγει τη δική της, εσωτερική έρευνα.

Το 2011 και το 2012, NHTSA και Chevrolet έπρεπε και πάλι να συνεργαστούν για το θέμα αιφνιδιαστικών πυρκαγιών που παρατηρήθηκαν σε Volt. Τότε τα Volt έπαιρναν φωτιά, λίγες μέρες αργότερα από την εμπλοκή τους σε πλευρική σύγκρουση. Οι έρευνες σταμάτησαν με την αιτιολογία ότι το εξηλεκτρισμένο Chevrolet δεν ήταν πιο επικίνδυνο από ένα τυπικό, θερμικό αυτοκίνητο. Ωστόσο, ο κατασκευαστής είχε φροντίσει να κάνει κάποιες σχετικά μικρές αλλαγές στην μπαταρία.

node/40259
Range Rover Evoque P300e

Η Jaguar Land Rover προετοιμάζεται για τα πρόστιμα CO₂

Η Jaguar Land Rover προέβλεψε εκατό εκατομμύρια στερλίνες εν αναμονή των προστίμων που προβλέπεται να επιβληθούν στον βρετανικό όμιλο, καθώς βρίσκεται πίσω από τους στόχους του στο CO₂.

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | Επικοινωνία

Η Jaguar Land Rover προετοιμάζεται για τα πρόστιμα CO₂

Μεταξύ dieselgate και Brexit, πρέπει να παραδεχτούμε, ο καιρός δεν είναι καλός για την Jaguar Land Rover. Ο βρετανικός όμιλος πρέπει να λανσάρει γρήγορα μαζικά ηλεκτροκίνητα μοντέλα προκειμένου να μειώσει τον μέσο CO2 της γκάμας της που σήμερα είναι ένας από τους υψηλότερους στην Ευρώπη

Ο βρετανικός όμιλος γνωρίζει επίσης ότι θα πρέπει βραχυπρόθεσμα να πληρώσει πρόστιμα στην Ευρώπη για την παρουσία του στην Γηραιά Ήπειρο και τις υπερβολικά υψηλές εκπομπές του σε CO2.

Έτσι, η JLR έχει προβλέψει £100 εκατ. γι’ αυτή την επιβάρυνση, καθώς το πλαίσιο κάθε άλλο παρά ευνοϊκό είναι με την προσωρινή αναστολή στις παραδόσεις των Range Rover Evoque P300e και Land Rover Discovery Sport P300e. Δύο μοντέλων με ισχυρές δυνατότητες πωλήσεων, τα οποία θα επέτρεπαν στην JLR να μειώσει γρήγορα τον μέσο όρο της σε CO2.

Χωρίς τα δύο κρίσιμα αυτά μοντέλα, τα οποία θα πρέπει να περάσουν από μια μικρή αναβάθμιση, η Jaguar και η Land Rover θα πρέπει να κάνουν υπομονή. Η I-Pace από μόνη της δεν μπορεί να κάνει θαύματα, παρά το μεγάλο μπόνους που χορηγείται σε αυτοκίνητα με λιγότερο από 50 g/km CO2 και το οποίο θα διατηρηθεί μέχρι το 2022.

node/40257

H Porsche διαφημίζεται στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου [video]

Πάνω από 1.000.000 φώτα LED για να διαφημιστεί η Porsche Taycan. 

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020 | Θοδωρής Τσίκας Επικοινωνία

H Porsche διαφημίζεται στο ψηλότερο κτίριο του κόσμου [video]

To Burj Khalifa είναι το υψηλότερο κτίριο του κόσμου με ύψος 828 μέτρα και το πιο εμβληματικό ίσως σημείο του Ντουμπάι. 
Αυτό ακριβώς το κτίριο επέλεξε η Porsche για να διαφημίσει την ηλεκτρική Taycan και το αποτέλεσμα ήταν όντως άκρως εντυπωσιακό. 

porsc

Χρειάστηκαν περισσότερα από 1.000.000 φώτα LED για να μετατρέψουν την 33.000 τετραγωνικών μέτρων επιφάνεια του Burj Khalifa σε μια τεράστια οθόνη που σηματοδότησε την έναρξη διάθεσης τη Taycan στη Μέση Ανατολή. 
Στην «οθόνη» προβάλονταν τα πιο σημαντικά ορόσημα της μάρκας, από τη Lohner-Porsche που αποκαλύφθηκε το 1900 έως την πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Porsche. 

Ηδη στη Μέση Ανατολή έχουν πουληθεί τρεις Taycan και τις επόμενες ημέρες το περιφερειακό γραφείο της εταιρείας στο Ντουμπάι θα προμοτάρει και με άλλους τρόπους το μοντέλο σε όλες του τις εκδόσεις. 

Δείτε το εντυπωσιακό video από την φωτογώγηση του Burj Khalifa: