Αναγέννηση της Artega στη Φρανκφούρτη

Αναγέννηση της Artega στη Φρανκφούρτη

Η Artega ενεφανίσθη στη λίστα της εκθετών της IAA 2015, στη Φρανκφούρτη, ύστερα από την πτώχευσή της πριν από δύο χρόνια.

H Artega παρουσιάστηκε το 2006 ως μια εταιρεία φιλόδοξη και αισιόδοξη. Η βούλησή της να παρουσιάσει ένα μικρό σπορ κουπέ στη Γερμανία, στην πατρίδα της Porsche 911 και της Cayman ήθελε θάρρος, για να μην πούμε θράσος.

Η σοβαρότητα του εγχειρήματος, τόσο όσο αφορούσε την εξέλιξη όσο και την παραγωγή, τέθηκε εν αμφιβόλω ύστερα από την άκαρπη προσπάθεια να ανατάξει την κακή οικονομική κατάστασή της το 2013, που τελικά την οδήγησε και στην πτώχευση.

Βέβαια, το εργοστάσιο υπάρχει, περισσότερα από 150 αυτοκίνητα πουλήθηκαν και προφανώς ο ιδρυτής Klaus D. Frers, επικεφαλής της προμηθεύτριας εταιρείας Parangon, δεν εγκατέλειψε τη φίρμα, δεδομένης της ύπαρξης αυτού του καινούργιου πρότζεκτ.   

Η επωνυμία της εταιρείας άλλαξε σε Artega GmbH & Co.KG, αλλά το μοντέλο GT θα βρεθεί και πάλι στην επικαιρότητα με τον ίδιο κινητήρα V6, προέλευσης VW. Μένει να μάθουμε τώρα πώς θα τα καταφέρει καλύτερα η Artega το 2015 με ένα αυτοκίνητο που προέρχεται από το 2012. Και θα το μάθουμε τον προσεχή Σεπτέμβριο, μόλις ανοίξει τις πύλες του το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube