Αναβίωση του θρυλικού Peugeot 205 GTI;

Αναβίωση του θρυλικού Peugeot 205 GTI;

Το 205 GTI σε μια μελλοντική σχεδιαστική εκδοχή του από τον επικεφαλής σχεδιασμού της Peugeot, Gilles Vidal.

Ο Gilles Vidal, επικεφαλής σχεδιασμού της Peugeot μας δίνει τη μοντέρνα εκδοχή ενός υπέροχου άλλοτε χάτσμπακ, του 205 GTI.

Ένας μικρός συνδυασμός από τρεις αριθμούς που αποτέλεσαν μια μεγάλη εμπορική επιτυχία, αλλά και στη δημιουργία ενός εκρηκτικού μικρού χάτσμπακ. Σήμερα θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του αυτοκινήτου που θα μπορούσε να το ανασύρει από τον αποκλειστικό κόσμο των κλασικών αυτοκινήτων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Peugeot 205 GTi 1984-1994 [video]

Το 205 GTI σε αυτόν τον κόσμο φυσικά εξαργυρώνει το δημοφιλή χαρακτήρα του παρελθόντος, πετυχαίνοντας ψηλή σχετικά τιμή, τόσο για τις στάνταρ όσο και για τις σπέσιαλ εκδόσεις του. Για παράδειγμα, ένα Roland-Garros cabriolet έπιασε €25.200 σε δημοπρασία στο Monaco στις αρχές του μήνα.

ΔΕΙΤΕ AKOMH Δοκιμή: Peugeot 205 GTI 1.6

Η ενασχόληση του Gilles Vidal με το θέμα θα μπορούσε να αποδοθεί σε κάτι παραπάνω από νοσταλγία. Τα σχέδια που ανέβασε στο Instagram για το 205 GTI του 21ου αιώνα ίσως είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Μήπως δύο εκδοχές της αναβίωσης του θρυλικού σπόρτσκαρ οδηγούν τελικά -και μένει να δούμε σε ποιο χρόνο- σε μια κατασκευαστική τέτοια, ενός μοντέρνου, σκληροπυρηνικού GTI, δίπλα στο πιο εκλεπτυσμένο 208 GTI;

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube